Συνετρίβη στο Σαραντόπορο το Χιούι του Στρατού με πέντε επιβάτες

Τι προηγήθηκε

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον εντοπισμό ελικοπτέρου τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού με πεντε επιβάτες το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ.

Από τις πρωινές ώρες (07:50) , υπήρχε απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε

και ανεφοδιάστηκε στην Λάρισα.

Όπως αναφέρει το epirusgate, το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή ανάμεσα από τα Σέρβια Κοζάνης και τον Σαραντάπορο. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων,για να συνδράμει στις έρευνες.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Οι έρευνες με ελικόπτερα Super Puma κι άλλα εναέρια μέσα εστιάζονται στο Σαραντάπορο, όπου χάθηκε το στίγμα του. Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, πληροφορία για την τελευταία επικοινωνία του πιλότου. Από τις 07:50, από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν.

Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 09:50.

Κοζάνη
Keywords
Τυχαία Θέματα