Εκτακτη σύσκεψη στα Ηλύσια μετά την πρωτιά της ακροδεξιάς - Τρίτοι οι σοσιαλιστές

Tweet

Πολιτικός σεισμός με τεράστιες αναταράξεις στη Γαλλία, προκάλεσαν τα αποτελέσματ ατης ευρωκάλπης με το κυβερνόν κόμμα να συγκεντρώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών της Γαλλίας με τα ποσοστά του Σοσιαλιστικού Κόμματος να κατρακυλούν στο 14%. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πέν με ποσοστό που κυμαίνεται

στο 25%. Ο Γάλλος Πρόεδρος συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στα Ηλύσια το πρωί της Δευτέρας, με την συμμετοχή του πρωθυπουργού και υπουργών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Λεπέν συγκεντρώνει 25,4% και εξασφαλίζει 22-25 έδρες στην ευρωβουλή (προβολή της Ifop/Fiducial. Είναι η πρώτη φορά που κερδίζει εκλογές σε εθνικό επίπεδο στα 40 χρόνια της ύπαρξής του. Δεύτερο ακολουθεί- από μεγάλη απόσταση- το κεντροδεξιό UMP του Νικολά Σαρκοζί, με 20,8% (18-20 έδρες) ενώ τρίτο είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ με 13,97% (γύρω στις 13 έδρες).

Ο κεντρώος σχηματισμός UDI-Modem συγκεντρώνει 9,8% (7-9 έδρες), οι Οικολόγοι-Πράσινοι 8%-9% (6 έδρες) και το Αριστερό Μέτωπο (6,25%). Η Γαλλία εκλέγει συνολικά 74 ευρωβουλευτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου στους νέους κάτω των 35 ετών κυμαίνονται στο 30%, υψηλότερα δηλαδή σε σχέση με το συνολικό ποσοστό του 25%.

Tags: εκλογέςΓαλλίαΛεπένευρωεκλογές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα