Εκρηκτικός μηχανισμός σε ΑΤΜ στην Αγία Παρασκευή - Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας

Απόπειρα διάρρηξης με έκρηξη είναι η αιτία του συναγερμού που σήμανε λίγο πριν από τις 5 το πρωί σε ΑΤΜ στην Αγία Παρασκευή. Επί δύο ώρες παρέμεινε αποκλεισμένο ένα κομμάτι 50 μέτρων επί της οδού Αγίας Τριάδος, στο Κοντόπευκο ώστε η αστυνομία να μπορέσει να απομακρύνει φιάλη υγραερίου,

και εξοπλισμό «ανατίναξης», που άφησαν οι δράστες ενώ τράπηκαν σε φυγή.

Οι ληστές έβαλαν βόμβα για να ανατινάξουν το ΑΤΜ τράπεζας στην περιοχή Κοντόπευκο στην Αγία Παρασκευή. Έγιναν όμως αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής και αναγκάστηκαν να φύγουν και άφησαν επί τόπου τα σύνεργά τους με άμεσο κίνδυνο έκρηξης.

Στο σημείο υπάρχει μια φιάλη καλώδια και μια μπαταρία, ολόκληρη η συνδεσμολογία δηλαδή που ουσιαστικά έχει μετατρέψει το ΑΜΤ σε μια πραγματική βόμβα και οι ειδικοί φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει ανάφλεξη.

Για τον κίνδυνο ατυχήματος η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο.

Όλα δείχνουν ότι είχαν προετοιμάσει την έκρηξη, παροχετεύοντας υγραέριο στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, ωστόσο εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.

Όσο το αέριο μένει μέσα στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης και έκρηξης και έτσι οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση.

ΑΤΜληστέςΑγία Παρασκευή
Keywords
Τυχαία Θέματα