Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός"- Προβολή ντοκιμαντέρ και ξενάγηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΤΟ ΣΤΑΡΙ» ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Σύλλογος Φίλων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», σε συνεργασία και με την επιμέλεια της «Ομάδας hιστορισταί», θα πραγματοποιήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Μνήμη και Πόλη: Ο

Φ.Σ.Παρνασσός στην Κατοχή», το οποίο θα διεξαχθεί στοκτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημόσιας ιστορίας που απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και του Λυκείου και επιχειρεί να αναπτύξει μία διαλεκτική σχέση μεταξύ των επισκεπτών και της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αξιοποιηθούν πρωτογενείς πηγές - ντοκουμέντα, θα πραγματοποιηθεί βιωματική ξενάγηση στο χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ: «ΤΟ ΣΤΑΡΙ», της Ομάδας hιστορισταί, που αφορά την εμπειρία του κατοχικού λιμού, το τραύμα και την επίδραση του στη συλλογική μνήμη αλλά και την αποστολή ξένης βοήθειας.

Οι μαθητές, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του Φ.Σ. Παρνασσός, να γνωρίσουν την ιστορία του, να έρθουν σε απτή επαφή με το παρελθόν του τόσο ως Στρατοδικείο, όσο ως χώρο φιλοξενίας και παροχής βοήθειας στους Αθηναίους, αλλά και να ανακαλύψουν τις σχετικές μνήμες της πόλης μέσω αντιγράφων υλικού αρχείου.

Διάρκεια επίσκεψης: 2 ώρες

Τιμή συμμετοχής: 3€/άτομο

Πληροφορίες: Ε: [email protected], T. 6937420952

Εκπαιδευτικός Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσόςπροβολή ντοκιμαντέρξενάγηση
Keywords
Τυχαία Θέματα