Ειρηνοδικείο διέγραψε το 90% χρέους εκπαιδευτικού

Tweet

Η μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών αδυνατούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια είδε να μειώνεται ο μηνιαίος μισθός της κατά 600 ευρώ.

Τη διαγραφή του 90,45% του χρέους της αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Άρτας για γυναίκα εκπαιδευτικό που αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις λόγω μεγάλης μείωσης του μισθού της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, το Ειρηνοδικείο Άρτας με απόφασή του δικαίωσε την εκπαιδευτικό,

μητέρα τεσσάρων ανηλίκων και μέλος του Ινστιτούτου, η οποία αδυνατούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια είδε να μειώνεται ο μηνιαίος μισθός της κατά 600 ευρώ.

Με την απόφασή του το Ειρηνοδικείο διέγραψε 82.113,10 ευρώ από σύνολο οφειλών 90.753,10 οι οποίες οφειλές προέρχονταν από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.

Το Δικαστήριο έκρινε, όπως σημειώνεται, ότι η δανειολήπτρια δεν μπορεί να καταβάλλει παραπάνω από 180 ευρώ τον μήνα προς τους πιστωτές. Όρισε την καταβολή του ποσού σε χρονικό ορίζοντα 48 μηνών και εξαίρεσε από την εκποίηση το αυτοκίνητό της.

Φιλ. Καρ.

efsyn.gr

Tags: Ειρηνοδικείοεκπαιδευτικοίχρέος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα