Εγκατάσταση υπαλλήλων στο κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γρ. 0067-68, τηλ. 2057-58

           Αρ.πρωτ.2

Μαρούσι, 07 – 12 – 2012

κ. Υπουργέ,

κ. Γενικέ Γραμματέα,

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στο κτήριο της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Επικοινωνούμε

μαζί σας για να σας καταθέσουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. αδιευκρίνιστου-ακόμη-αριθμού υπαλλήλων από υπηρεσίες της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού.

Ήδη, εδώ και ένα περίπου μήνα, οι εργαζόμενοι της Κεντρικής Υπηρεσίας βιώνουμε καθημερινά τη μετεγκατάστασή μας από γραφείο σε γραφείο του κτηρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη σύμπτυξη των υπηρεσιών μας και να εξασφαλιστούν οι χώροι που θα στεγάσουν τους προαναφερθέντες υπαλλήλους.

Τούτο, ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται εις βάρος της αυτονόητης αλλά και νομικά προβλεπόμενης αναλογίας διαθέσιμου εμβαδού και ατμοσφαιρικού αέρα ανά υπάλληλο (9τμ και 20-40κμ την ώρα), με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση των νέων γραφείων με προσωπικό και τα απαιτούμενα εργασιακά παρελκόμενα (γραφεία, υπολογιστές, εκτυπωτές, ερμάρια, φοριαμοί κλπ), τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών, την αισθητική υποβάθμιση κοκ.

Δεδομένου ότι στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας εργάζονται περί τους 1200 υπαλλήλους (διοικητικοί και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί) και ότι αυτοί που μετεγκαθίστανται σε αυτό είναι πιθανό να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν τους 600, δημιουργείται η εύλογη απορία εάν έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την τήρηση των προαναφερθέντων κανόνων υγιεινής, και πολύ περισσότερο, η μέριμνα για το πόσο η μελέτη στατικότητας και ασφάλειας του κτηρίου συνάδει με την επιχειρούμενη μετεγκατάσταση τόσο μεγάλου αριθμού υπαλλήλων σε αυτό.

Για τους λόγους αυτούς δεν πρέπει να κλείσει με διαχωριστικά κανένα αίθριο-άνοιγμα των ορόφων του κτηρίου.

Παρακαλούμε, για το άμεσο «πάγωμα» των σχετικών εργασιών, μέχρι να διερευνηθούν τα ανωτέρω προβλήματα και διασφαλιστεί η ασφάλεια των υπαλλήλων και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κώστας Κοτζαμπασάκης

 

Τόνια Μητσοτάκη

 

Tags: Υπουργείο ΠαιδείαςΚεντρική ΥπηρεσίαΥ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα