ΕΕΕΜ: Ολοι την Πέμπτη 22/8 έξω από το υπουργείο Παιδείας

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παπαναστασίου 49 104 45 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Φαξ.: 210 8321783

e-mail: [email protected] http:// www.art-teachers.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 21-8-2013

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου βρεθήκαμε μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς, μερικοί καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί

ΠΕ08 στην έκτακτη συγκέντρωση που κάλεσε η ΟΛΜΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση που ζητήθηκε από την ΟΛΜΕ δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο Υπουργός Παιδείας θα δεχθεί την ΟΛΜΕ αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου, 12 πμ, ώστε να συζητήσει το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, στο οποίο διαπιστώσαμε ότι ισχύει το πρόγραμμα του προηγούμενου σχολικού έτους. Δηλαδή από μία ώρα και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. (Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου)

Δεν πέρασαν ούτε δυο εβδομάδες και το αναλυτικό πρόγραμμα που είχαν ανακοινώσει με 2 ώρες Καλλιτεχνικά μόνο στην Α΄ Γυμνασίου, το ξε-ανακοίνωσαν σήμερα και στη θέση του σε ότι αφορά τα Καλλιτεχνικά τουλάχιστον ξαναφέρνουν(;) το περυσινό αναλυτικό πρόγραμμα! Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση τα Καλλιτεχνικά παραμένουν στις τάξεις Α΄ Β΄ Γ΄ όπως και πέρυσι!

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις δύο μέρες νωρίτερα ο Υφυπουργός Παιδείας ενημέρωνε το ΔΣ της Ένωσης πως στο Γυμνάσιο φεύγει από τη Γ΄ τάξη αλλά παραμένουν δύο ώρες στην Α΄ και μία ώρα στη Β΄ τάξη.

Πρόκειται για την αποθέωση της ασυναρτησίας, της προχειρότητας και της διαλυτικής κατάστασης που οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους προκαλούν στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Η Ένωση τώρα επικεντρώνεται στο Νέο Λύκειο από το οποίο εξοβελίζονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα καλλιτεχνικής διδασκαλίας Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο και Ιστορία Τέχνης. Θα επιμείνει στη διατήρηση και ενίσχυση της καλλιτεχνικής διδασκαλίας στο Λύκειο.

Όπως και να έχει, εμείς οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση τόσο για την ενημέρωσή μας όσο και για τη συμμετοχή και δράση μας.

Αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου 12 πμ.

να είμαστε πάλι έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Γραμματέας Η Πρόεδρος

Ν. Παληοκώστα Ζ. Χατζή

Tags: ΕΕΕΜΕνωση εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτωνκαλλιτεχνικά Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα