Εμπλοκή στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Αδωνι Γεωργιάδη

Αιφνιδιαστική εμπλοκή σημειώθηκε στη χθεσινή συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή την απορριπτική απόφαση του εισαγγελέως σχετικά με την χορήγηση άδειας στους 6 προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να παραστούν στην αποψινή ψηφοφορία.
Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για σήμερα Τετάρτη, καθώς όπως ανέφερε, ομόφωνα το προεδρείο αποφάσισε ότι η απόφαση του εισαγγελέως δεν είναι επαρκώς δικαιολογημένη.

Η αναφορά αυτή της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο του Άδωνη Γεωργιάδη όσο και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απείλησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου με πρόταση μομφής.

Στο ίδιο ύφος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία καθώς ταλαιπωρείται κατά ανεπίτρεπτο τρόπο, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι αύριο έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορεί να βρίσκεται στη Βουλή.

«Είναι άλλης τάξεως το θέμα που εκθέτετε, από το θέμα του πως πρέπει να λειτουργεί η Βουλή με όλους τους βουλευτές της» σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Tags: ΓεωργιάδηςασυλίαΒουλήΚωνσταντοπούλου
Keywords
Τυχαία Θέματα