Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Συμπαράσταση στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Tweet

Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ

Ψήφισμα

Συμπαράσταση στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

12/11/2013

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Ο Υπουργός Παιδείας κάνει πράξη τις απειλές του, στέλνοντας στο πειθαρχικό συμβούλιο όσους διοικητικούς υπαλλήλους δεν απογράφηκαν, όπως κλήθηκαν, παρ’ ότι ήταν απεργοί! Με βάση τους νόμους που ήδη έχουν ψηφίσει, όποιος παραπέμπεται στο πειθαρχικό βγαίνει αυτομάτως σε αργία! Τολμούν να βγάλουν απεργούς σε αργία!

Η

πολιτική τους είναι σαφής: οι απολύσεις στο δημόσιο από δω και πέρα θα αφορούν όποιον δεν "συμμορφώνεται με τας υποδείξεις".

Η για 10η εβδομάδα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάτρας και στο Ε.Μ.Π. τους έχει χαλάσει τα σχέδια. Γιατί είναι μια απεργία που, με την αποφασιστικότητα και τη διάρκειά της έχει ήδη καταφέρει πολύ σημαντικό πλήγμα στην "ομαλή πορεία" της καταστροφής του δημόσιου πανεπιστημίου. Από την πρώτη μέρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν, να τρομοκρατήσουν και να διαλύσουν την αλληλεγγύη των απεργών. Κι όταν δεν τα κατάφεραν με όλους αυτούς τους τρόπους, προχωρούν στο να τους θέσουν σε αργία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταδικάζει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι σε μια πολιτική που βάζει τη χώρα στο γύψο.

Να μετατρέψουμε το φετινό Πολυτεχνείο, 40 χρόνια μετά την εξέγερση του ‘73, σε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ζαγανίδης Χ. Νοτάκης Γ

Tags: Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα