Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Διεκδικήσεις και προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα

Tweet

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Διεκδικήσεις και προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα

19/12/2013

Η γενική συνέλευση εκτιμώντας τις συνθήκες που διαμορφώνονται μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ:

α) τη συνολική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στην εκπαίδευση και σε όλο το δημόσιο τομέα και τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

β) την επίθεση συνολικά στην εκπαίδευση με την διαδικασία της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης που συνοδεύεται

από πυκνά κρούσματα αυταρχισμού και αυθαιρεσιών, το παρουσιολόγιο, την απειλή κατάργησης της οργανικής. Διαμορφώνεται ένα πλαίσιο, μαζί το σκληρό πλέγμα εξετάσεων, τα μεταγυμνασιακά ΙΕΚ, τη στοχοποποίηση και υποβάθμιση ειδικοτήτων σε όφελος μάλιστα των σχολαρχών, ένα τοπίο στο οποίο εξωθείται εκτός εκπαίδευσης μεγάλο κομμάτι των εκπαιδευτικών και μαθητών.

γ) την επίθεση που δέχεται η κοινωνική πλειοψηφία από τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη διάλυση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλισης, την απειλή για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την ανεργία, τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία

δ) τους ηρωικούς αγώνες εκπαιδευτικών, διοικητικών των πανεπιστημίων, ΕΡΤ, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, των εργαζομένων στους δήμους κ.λπ. Οι κλαδικοί αγώνες ανέδειξαν τη δυνατότητα μαχητικών αγώνων με τη στήριξη της κοινωνίας. Παρά τις αδυναμίες αυτών των κινητοποιήσεων φάνηκε ότι ο μαχητικός συντονισμός των κλάδων μπορεί να αποτελέσει δρόμο για ένα νικηφόρο, αποτελεσματικό κίνημα των εργαζομένων.

δ) την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα συντονισμού των αγώνων σε ένα ενιαίο, συντονισμένο απεργιακό μέτωπο την αμέσως επόμενη περίοδο που όπως φαίνεται είναι η μόνη αγωνιστική πρόταση που δεν δοκιμάστηκε και συναντά την αποδοχή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων της βάσης.

ε) την πραγματικότητα ότι η ώρα του αγώνα δεν μπορεί παρά να συμπίπτει με την ώρα της επίθεσης σε ζωτικά δικαιώματα, ανάγκες και κατακτήσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών και υπεκφυγών στο όνομα των όρων και των προϋποθέσεων. Η νέα χρονιά ή θα είναι χρονιά των απολύσεων καθώς η διαθεσιμότητα εκεί οδηγεί το Μάρτη και επιβολής της αξιολόγησης που σημαίνει φτώχεια, χειραγώγηση, απόλυση του εκπαιδευτικού μαζί την οπισθοδρόμηση στην εκπαίδευση ή θα είναι χρονιά αγώνων που θα τη σφραγίσουν οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες τους για το δικαίωμα για τη δουλειά και την εκπαίδευση

αποφασίζει στη βάση των διεκδικήσεων του κλάδου όπως επιβεβαιώθηκαν στις ΓΣ του Μαϊου και του Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή χιλιάδων συναδέλφων να προβάλλει αποφασιστικά την απαίτηση:

καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση δεν θα περάσει, χτύπημα-κατάργηση των οργανικώνόχι στην αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση που θα ακυρωθεί στην πράξη και μέσα από την αγωνιστική κινητοποιήση του κλάδουυπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, καθώς επιβεβαιώνεται η άποψη του κλάδου ότι το νέο λύκειο/τεχνικό λύκειο οδηγεί σε αδιέξοδα (κενά και πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, ασφυκτική κατάσταση λόγω των προβλεπόμενων εξετάσεων) σε βάρος των μαθητών ειδικά της Α' λυκείου. Όχι σε συγχωνεύσεις-κλεισίματα.

1. Πραγματοποίηση αποφαστικών Γενικών Συνελεύσεων με πρωτοβουλία από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ .

2. Να προχωρήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε ένα πολύμορφο αγώνα με καταλήψεις, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις απεργίες, ο οποίος ξεκινάει και θα φτάσει στην κορύφωσή του το Φεβρουάριο με απεργία διαρκείας (3μερες ή 5μερες απεργίες με ενδιάμεσες Γ.Σ. που θα καθορίζουν την πορεία της απεργίας). Το Φεβρουάριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρέπει να βρεθούμε σε ανυποχώρητο και αποφασιστικό αγώνα γιατί είναι η περίοδος που η κυβέρνηση στα πλαίσια του καθεστώτος της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην υγεία και σε άλλους χώρους εργασίας.

3. Το συντονισμό με πρωτοβάθμια σωματεία, κλάδους και αγωνιστικές ομοσπονδίες.

Στην κατεύθυνση αυτή καλεί σε πανεκπαιδευτικό απογευματινό συλλαλητήριο τιμής στον Νίκο Τεμπονέρα και απαρχής αγώνων για την παιδεία τους συλλόγους ΠΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το μαθητικό κίνημα, τις ενώσεις γονέων την Παρασκευή 10 Γενάρη.

Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Tags: Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςπρόγραμμα δράσης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
ελμε, θεσσαλονικη, διαστημα, ελμε, tweet, ιεκ, ΕΡΤ, νέα, σημαίνει, συμμετοχή, προβάλλει, ολμε, διαδηλωσεις, απεργιες, απεργια, σταση εργασιας, ΕΚΤ, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, αξιολογηση, αυτοδιοικηση, καταληψεις, το θεμα, δουλεια, θεμα, ιεκ, ολμε, περιοδος, πλαισιο, υγεια, φτωχεια, ωρα, αγωνες, ανεργια, δυνατοτητα, δημοσιο, εκπαιδευση, κυβερνηση, λυκειο, νικο, προβάλλει, ονομα, οπισθοδρομηση, οφελος, συμμετοχή, τοπικη αυτοδιοικηση, δικαιωμα, δικαιωματα, κομματι, tweet, σημαίνει
Τυχαία Θέματα