Ε ΕΛΜΕ αν. Αττικής: Ανακοίνωση - καταγγελία κατά του ΠΥΣΔΕ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 20.6.2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κατά του ΠΥΣΔΕ
• Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ του ΠΥΣΔΕ,
γιατί επιμένει να μην τοποθετεί οργανικά όλους τους συναδέλφους που μετατίθενται στο ΠΥΣΔΕ Ανατ. Αττικής με την αιτιολογία ότι είναι υπεράριθμοι.
• Η μετάθεση των συναδέλφων έγινε από το Υπουργείο και δεν είναι δική τους ευθύνη η μη ύπαρξη οργανικών θέσεων. Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η μετάθεση απαιτεί τοποθέτηση σε οργανική θέση ανεξάρτητα από τις διαθέσιμες ώρες και η θέση αυτή της ΕΛΜΕ στηρίζεται και νομικά, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού εφετείου Αθηνών.
• Πέρα από τη νομική βάση του θέματος, το ΠΥΣΔΕ έπρεπε να λάβει υπόψη του και τις απολύσεις 150.000 Δ.Υ που προβλέπονται στα μνημόνια και την απόφαση της τελευταίας Υπουργού παιδείας, σύμφωνα με την οποία εξουσιοδοτείται ο εκάστοτε Υπουργός παιδείας να διαθέτει σε οποιοδήποτε ΠΥΣΔΕ υπεράριθμους συναδέλφους και να τους ξεσπιτώνει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι.
• Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ θεωρεί την απόφαση αυτή νομικά αστήρικτη και αντισυναδελφική και καλεί όλα τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής και τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ (Γέρακας), την Τρίτη 26-6-2012, ώρα 12:00
Για το Δ.Σ της Ε’ΕΛΜΕ
Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Άννα Μπαχτή Δημήτρης Μπαξεβάνης
Keywords
Τυχαία Θέματα