Δραστικές μειώσεις στη χρηματοδότηση των σχολείων

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

E-mail: [email protected], Ζωγράφου

Δελτίο τύπου

Δραστικές μειώσεις στη χρηματοδότηση των σχολείων

Σημαντικά μειωμένη εμφανίζεται η χρηματοδότηση των σχολείων της περιοχής μας με βάση τη συνεχή και έγκυρη ενημέρωση που έχουμε από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου μας

στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας 7ου Διαμερίσματος Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ενώ για το 2011 η συνολική χρηματοδότηση των σχολείων του 7ου Διαμερίσματος έφτανε τα 671911,68 ευρώ, το αντίστοιχο ποσό για το 2012 έπεσε στα 412200,45 ευρώ !

Από τα παραπάνω συνάγεται μείωση 259711,23 ευρώ, δηλαδή 38.6% λιγότερα χρήματα από πέρυσι.

Όπως δηλώσαμε στη ΔΕΠ, με δεδομένη την επικείμενη μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η συνέπεια θα είναι πολλά σχολεία να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε καν τις δαπάνες θέρμανσης.

Το δημόσιο σχολείο στην εποχή του μνημονίου : Σχολείο φθηνό και χρεωμένο

Η δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, δηλαδή η ευθυγράμμιση τους με τις απαιτήσεις των μνημονίων, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της κυβέρνησης, προκαλεί οικονομική ασφυξία στα σχολεία που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Τα καλοριφέρ στα περισσότερα σχολεία των Αμπελοκήπων ήταν μέχρι τα τέλη Νοέμβρη κλειστά ενώ τα αποθέματα πετρελαίου δεν επαρκούν ούτε για το επόμενο δίμηνο !

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή έκτακτης επιχορήγησης σε ύψος τέτοιο που να καλύπτει τις απώλειες από την περσινή χρονιά και σε κάθε περίπτωση να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις και ανάγκες τους.

Συντονίζουμε τη δράση μας με το Συντονισμό Συλλόγων Π.Ε. - ΕΛΜΕ και τις Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων για να διεκδικήσουμε την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και να αντισταθούμε στην υποβάθμιση και την οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κοινοποιούν στο Σύλλογο τις όποιες ελλείψεις εμφανιστούν στα σχολεία και ταυτόχρονα να ζητούν εγγράφως από τις Σχολικές Επιτροπές να καλυφθούν κοινοποιώντας τα έγγραφα στο Σύλλογό μας έτσι ώστε να κοινοποιείται το πρόβλημα στην τοπική κοινωνία και να μπορεί να στοιχειοθετείται η οποιαδήποτε διαμαρτυρία και παρέμβαση του εκπαιδευτικού κινήματος. 

 

Από το Δ.Σ.

Tags: Α Σύλλογος ΠΕ Αθήνας Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα