Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ

Διψήφιο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Πιο αναλυτικά το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 17,5% της ψήφου των ερωτηθέντων, ενώ η Ν.Δ το 30,5%.

Τρίτη αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,5%, τέταρτη η ΧΑ με 7% και πέμπτο το ΚΚΕ

με 6,5%.

Εκτός Κοινοβουλίου μένουν οι: Ένωση Κεντρώων με 2%, ΑΝΕΛ με 2% και Το Ποτάμι με 1%.

«Άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 16,5% επιλέγει το «Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ το 5% απαντά δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 5,5% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί. Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι συγκριτικά με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου.

δημοσκόπησηδημοσκόπηση ΠΑΜΑΚΝ.ΔΣΥΡΙΖΑπολιτικά κομματα
Keywords
Τυχαία Θέματα