Δήλωση προέδρου ΕΛΜΕ Ηλείας για τη συμμετοχή με την Α.Ρ.ΠΑ στην εκλογική μάχη

Μιλώντας για την περίοδο από το 2010 και μετά, η πολιτική συγκυρία της περιόδου διέρχεται μια κρίσιμη καμπή. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση αισθανόμενη δυνατή μετά από 2,5 χρόνια θητείας και μέσα σε μια γενικότερη κινηματική ύφεση, ετοιμάζει ένα γύρο νομοθετημάτων που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, φέρνει τους πλειστηριασμούς ξανά στο προσκήνιο – με ηλεκτρονικό τρόπο αυτή τη φορά, ετοιμάζει την αξιολόγηση – χειραγώγηση στην Παιδεία και λανσάρει ένα φθηνό, λοβοτομημένο σχολείο με ασαφή γνωστικά αντικείμενα, με μετέωρες οργανικές

θέσεις, με περισσότερους μαθητές στην αίθουσα, με μαζικό κλείσιμο σχολείων, με λιγότερους καθηγητές, με αύξηση της επισφαλούς εργασίας στην εκπαίδευση και παντού.

Τα δυο τελευταία χρόνια και μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου το καλοκαίρι του 2015 απ’ όλη σχεδόν τη Βουλή ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου βυθίστηκε στην απογοήτευση και την αδράνεια. Η ανάσα που πήγε να δοθεί στο ασφαλιστικό κόπηκε από τις αποφάσεις των τριών μεγάλων συνομοσπονδιών που περίμεναν την κυβέρνηση να κατεβάσει το νόμο και έτσι αυτός ψηφίστηκε χωρίς μια τουφεκιά. Μπορεί στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να υπήρχε ομοφωνία σε αρκετές αποφάσεις αυτά τα δυο χρόνια, ωστόσο η απογοήτευση του κόσμου από τη μη εκπλήρωση των προσδοκιών του τον απομάκρυνε από τη συλλογική πολιτική δράση και από το σωματείο.

Στις μάχες όμως που έρχονται δεν περισσεύει κανείς. Τα συνδικάτα σήμερα για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχονται πρέπει να είναι εργαλεία μάχης, όπλα των εργαζόμενων και σαν τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Φυσικά το μείζον ζήτημα είναι η στόχευσή τους, η ανάκτηση σήμερα της εμπιστοσύνης των εργαζόμενων και η ταξική τους ανασυγκρότηση.

Η συμμετοχή μου στην εκλογική μάχη ως συνεργαζόμενος με την ΑΡΠΑ (Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική παρέμβαση) έχει να κάνει με τη δέσμευση όλων μας για την ανάγκη ενός ευρύτερου καλέσματος στο χώρο της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς για τη συγκρότηση μιας κίνησης στο νομό με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου και του σωματείου στην κατεύθυνση σταματήματος και ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Συνάδελφοι, η συμμετοχή σας στις αρχαιρεσίες του σωματείου είναι αναγκαία για τη συσπείρωση σε αυτό του κόσμου της ζωντανής εργασίας. Η συμμετοχή σας στις κινηματικές διεργασίες και στους αγώνες που έρχονται είναι απολύτως απαραίτητη.

Βασιλειάδης Βασίλης

ΕΛΜΕ ΗλείαςΑΡΠΑ καθηγητών Ηλείαςεκλογές ΕΛΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα