Διέξοδος η εκπαιδευτική συσπείρωση, της αιρετού Φωτεινής Καββαδία

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μαρούσι 7 – 11 – 2014

Δήλωση της Αιρετού Εκπροσώπου των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας Φωτεινής Καββαδία για το αποτέλεσμα των εκλογών αιρετών στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Απευθύνω τις ευχαριστίες μου σε όλες/όλους τις/τους ηρωικούς συναδέλφους της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας

που κάτω από συνθήκες πιέσεων, συναλλαγών και εκφοβισμού από την πλευρά της διοίκησης (Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας) κατάφεραν να σπάσουν το φόβο και να ψηφίσουν στις κάλπες των εκλογών το πολιτικοσυνδικαλιστικό σχήμα της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ καταφέρνοντας έτσι να μας δώσουν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσουμε και να παλέψουμε για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας.

Δίνουμε τα «συγχαρητήριά μας» στον κο Δ/ντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για την «περιφανή» νίκη που κατήγαγε το ψηφοδέλτιο της Α. Κ. ΣΥ. Α. (Ανεξάρτητη Κίνηση Συνεργαζόμενων – αυτόνομων – Εκπαιδευτικών όπως ονομάστηκαν οι υποστηρικτές και εφαρμοστές των πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ.) και τον διαβεβαιώνουμε ότι δε θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να παλεύουμε για την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που υλοποιεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, ο ίδιος και όλο το ψηφοδέλτιο των ομοϊδεατών του της Α. Κ. ΣΥ. Α.

Άλλωστε πρέπει να γνωρίζει ο κος Δ/ντής Π. Εκπ/σης Β΄ Αθήνας και οι ομοϊδεάτες του της Α. Κ. ΣΥ. Α. ότι όσο κι αν κατάφεραν να παραπλανήσουν (πρόσκαιρα) τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας ότι δεν αποτελούν τη φυσική συνέχεια της ΠΑΣΚ/ΔΗ. ΣΥ. και της Δ. Α.Κ.Ε. στην έκφραση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, η αποκάλυψη έχει ήδη αρχίσει από το βράδυ των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2014 όταν ο κος Δ/ντής Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας επισκέφθηκε τα γραφεία της Δ. Ο. Ε. πανηγυρίζοντας για την «περιφανή» νίκη της Α. Κ. ΣΥ. Α., καθώς την ανακοίνωνε στους εκπροσώπους της ΠΑΣΚ/ΔΗ.ΣΥ. (τα γραφεία των οποίων επισκέφτηκε), ξεχνώντας ίσως να αναφέρει και τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε προκειμένου να «εκβιάσει» την ψήφο των συναδέλφων υπέρ της Α. Κ. ΣΥ. Α. (συναλλαγές για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, επιστράτευση πολλών Δ/ντών Δημοτικών Σχολείων προκειμένου να είναι υποψήφιοι με την Α. Κ. ΣΥ. Α. ενόψει κρίσεων Δ/ντών, διαχωρισμός των εκλογικών τμημάτων με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ελέγξιμο από την πλευρά της διοίκησης το αποτέλεσμα των εκλογών κ. ά.).

Κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έδωσε τη μάχη και στάθηκε ΟΡΘΙΑ χάρη στην ψήφο 725 ηρωικών συναδέλφων μας τους οποίους χαιρετίζουμε και τους καλούμε να συστρατευθούν στους αγώνες του εκπαιδευτικού λαϊκού κινήματος για Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλους, ενάντια στο «νέο» σχολείο της αγοράς και την «αξιολόγηση» - χειραγώγηση που προωθούν η κυβέρνηση και οι εκφραστές της (Α. Κ. ΣΥ. Α.) σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

Ο αγώνας μας ενάντια στις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης – Ε. Ε. και των υποστηρικτών τους μέσα στο συνδικάτο θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη, γιατί όπως έλεγε και ο Δημήτρης Γληνός: Κάτω λοιπόν τα ψέματα όλα. Είμαστε σύμφωνοι. Το Σχολείο το θέλετε σεις όργανο της κυριαρχίας σας. Και μεις αγωνιζόμαστε να σας το πάρουμε. Γιατί εμείς αγωνιζόμαστε για μια δικαιότερη κι ανθρωπινότερη κοινωνία. Λιγότερο υποκριτική. Λιγότερο απάνθρωπη. Και η δύναμη θά περάσει αργά ή γρήγορα στο μέρος της δικαιοσύνης.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Φωτεινή Καββαδία,

Αιρετός Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων Εκπ/κών στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ), Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Tags: Φωτεινή ΚαββαδίααιρετόςΠΥΣΠΕ Β Αθήνας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα