Διαβάστε για τα οφέλη της μπύρας και θα εκπλαγείτε

Tweet

Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το κείμενο να σας πούμε πως όταν αναφερόμαστε στην κατανάλωση της «ξανθής θεάς» δεν εννοούμε την υπερκατανάλωση, αλλά τη φυσιολογική καθημερινή κατανάλωση μέχρι ένα ποτήρι την ημέρα, το πολύ. Η μπύρα παρασκευάζεται από νερό, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά και περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών φυτικών ινών, μαγνήσιου, κάλιου, φώσφορου και βιταμινών Β, όπως είναι η Β12 και το φολικό οξύ.

Η μπύρα βοηθάει στην καταπολέμηση της πέτρας στα νεφρά. Έρευνα Φινλανδών επιστημόνων διαπίστωσε

ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει κατά 4 φορές τις πιθανότητες κάποιος να εμφανίσει πέτρα στους νεφρούς. Εξάλλου η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (γύρω στο 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Μια άλλη Ελληνική έρευνα από το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο έδειξε επίσης ότι η μπύρα μπορεί να γίνει ασπίδα ενάντια στα εμφράγματα. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα, ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας συχνά, αυξάνει επίσης τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα.

Αλλά δεν είναι μόνο τα εμφράγματα, μα και τα εγκεφαλικά. Το τμήμα Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μπύρας σε καθημερινή βάση, εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και ρίχνει τις πιθανότητες στο μισό (κατά 50% δηλαδή) για την εμφάνιση εγκεφαλικού.

Και κατά του διαβήτη. Η μπύρα λειτουργεί και κατά του διαβήτη, αφού το ελάχιστο αλκοόλ που περιέχει αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη. Επιστήμονες από το Χάρβαρντ, διαπίστωσαν ότι όσοι πίνουν 1 με 2 ποτήρια μπύρας τη μέρα ρίχνουν κατά 25% τις πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Οι φυτικές ίνες της μπύρας βοηθούν σε αυτό.

Κάνει καλό στο δέρμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αιγύπτιοι απολάμβαναν να κάνουν μπάνιο μέσα σε μπύρα. η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω του δέρματος.

Αλλά και στα μαλλιά η μπύρα είναι ιδανική. Και κυρίως για την πυτιρίδα. Η μπύρα περιέχει βιταμίνη Β και μαγιά που την καθιστά σαν μια από τις καλύτερες θεραπείες κατά της πιτυρίδας.

Πηγή: invitromagazine.gr

Tags: μπύρα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα