Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Tweet

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χτες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας μετά την κατάργηση των ειδικοτήτων τους από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, η Συντονιστική Επιτροπή που έχουν συστήσει προγραμματίζει νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ζητούν να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που κατάργησε η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το καθεστώς της διαθεσιμότητας στην εκπαίδευση, να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, να παρθούν μέτρα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους τα παιδιά που έχουν επιλέξει τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου ο οποίος τους επανέλαβε ότι όσοι προέρχονται από τους τομείς Υγείας θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών για ειδικότητες π.χ. βρεφονηπιοκόμων. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί δεν πήραν συγκεκριμένη απάντηση σε ό,τι αφορά το καθεστώς με το οποίο θα κληθούν να εργαστούν ή το τι θα γίνει με τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.

Ριζοσπάστης, 10/9/2013

Tags: διαθεσιμότηταεκπαιδευτικοίδιαμαρτυρία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα