Διαμαρτυρία Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Ν. Ηρακλείου για την εξ αποστάσεως επιμόρφωση

Tweet Ομάδα διευθυντών σχολικών μονάδων του νομού Ηρακλείου κατέθεσε σήμερα το πρωί, αναφορά στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Κλινάκη Αποστόλη, σύμφωνα με την οποία δηλώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας.

γιατί εκπορεύεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής που συνιστά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν ότι με την πράξη αυτή απαλλάσσονται από κάθε υπηρεσιακή υποχρέωση να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. p Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:14px;text-align:justify;"«Σας παραδίδουμε τις αναφορές μας, την ίδια ώρα και στο γραφείο εκπαίδευσης υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι που παραδίδουν εκεί τις αναφορές τους. Θεωρούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δεν θα συμμετέχουν σε αυτή διαδικασία. Παρακαλούμε και τις αναφορές και το κλίμα που επικρατεί στο νομό Ηρακλείου να μεταφερθεί στον Υπουργό Παιδείας», είπαν χαρακτηριστικά στον περιφερειακό διευθυντή τη στιγμή που του παρέδωσαν τις αναφορές./pp Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:14px;text-align:justify;">

Επίσης, τόνισαν ότι το παιδαγωγικό κλίμα και η παιδαγωγική ελευθερία που κατάφεραν και διαμόρφωσαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα σχολεία του Ηρακλείου, σήμερα υποβαθμίζεται και απειλείται!

Ηρακλείου./pp Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:14px;text-align:justify;"/pp Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:14px;text-align:justify;">Ο κ. Κλινάκης διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι θα μεταβιβάσει άμεσα στο υπουργείο τις αναφορές των διευθυντών των σχολείων, καθώς επίσης και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τον περιφερειακό διευθυντή να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις και το σχεδιασμό του υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ εκτίμησαν ότι αυτή η χρόνια θα είναι πολύ δύσκολη για το έργο των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

«Έχουμε μεγάλο ποσοστό μεταθέσεων και αποσπάσεων κάθε χρόνο , με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν στην Κρήτη είναι από την υπόλοιπη Ελλάδα και επομένως μπαίνουν στη διαδικασία να επαναπατριστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτιμώντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, όπως και η προηγούμενη άλλωστε, ο κ. Κλινάκης απηύθυνε έκκληση προς όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, να κάνουν ότι μπορούν από τη μεριά τους, για να βοηθήσουν στη διαδικασία της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών της εκπαίδευσης.

1. Αταλόγλου Μαρία (3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου)

4. Γαλανάκης Γιάννης (12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

7. Ζαχαριουδάκη Μαρία (40ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

10. Καρατάσος Νίκος (2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

13. Μεντζίνης Νίκος (43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

16. Πετλάκη Μαρία (Δημοτικό Σχολείο Ασήμι)

19. Τζαγκαράκης Βαγγέλης (56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

22. Χαχλάκης Γιάννης (37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita