Διαμαρτυρία -Δεν προέβλεψε το υπ. Παιδείας θέση συντονιστή εκπαιδευτικού έργου της ειδικότητας ΠΕ80 στη Περ. Πελοποννήσου

Περιφερειακό Παράρτημα Πελοποννήσου

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε πως το υπουργείο παιδείας δεν προέβλεψε θέση συντονιστή εκπαιδευτικού έργου της ειδικότητας ΠΕ80 στην περιφέρεια Πελοποννήσου, της οποίας την εποπτεία ανέθεσε στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα.

Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική

και δυσλειτουργική εξέλιξη που δεν λαμβάνει υπόψη, τόσο το εύρος της περιφέρειας Πελοποννήσου των πέντε νομών και του μεγάλου αριθμού γενικών και επαγγελματικών λυκείων, όσο και των διευρυμένων αναγκών συντονισμού και καθοδήγησης που επιβάλλουν τα πολλαπλά γνωστικά αντικείμενα της ενοποιημένης ειδικότητας ΠΕ80.

Είναι φανερό πως μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο συντονισμό και τον προγραμματισμό της καθημερινής παραγωγής διδακτικού έργου, θα δυσκολεύσει την επικοινωνία και τις πρωτοβουλίες επιστημονικών και παιδαγωγικών ζυμώσεων και συνθέσεων και θα ενισχύσει το αίσθημα απομόνωσης του εκπαιδευτικού από τα κέντρα επιστημονικής καθοδήγησης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ενωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών ΔΕοικονομολόγοιενοποίηση ειδικοτήτων
Keywords
Τυχαία Θέματα