Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας φοιτητών ΝΟΠΕ για τους Μετανάστες και το Άσυλο

Πρωτοβουλία φοιτητών ΝΟΠΕ για τους Μετανάστες και το Άσυλο

Σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε σε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης και κατέληξε σε επίδειξη δύναμης και εκφοβισμό η συνέντευξη Τύπου στη Μασσαλίας, μπροστά από ΝΟΠΕ, που παραχώρησε η Πρωτοβουλία φοιτητών ΝΟΠΕ για τους Μετανάστες και το Ασυλο.
Με αφορμή το lock-out της σχολής μας για να μην πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή του διημέρου δράσεων που είχαμε προγραμματίσει, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε
δυναμικά την κινητοποίησή μας κόντρα στο σχέδιο Χρυσοχοϊδη για \"εκκαθάριση\" του κέντρου με τις \"σκούπες\" μεταναστών και στην στοχοποίηση του ασύλου με τη μεταφορά του εμπορίου ηρωίνης γύρω από αυτό. Σήμερα, 4/4 παραχωρήσαμε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή φοιτητών,καθηγητών και διοικητικών του ΕΚΠΑ, αλλά και πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. ( ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, κινηση απελάστε τον πατσισμό, Ανοιχτή Πόλη, δίκτυο μεταναστών και προσφύγων, τον Πρ. της Πακιστανικής κοινότητας και πρ. των εργατών μεταναστών, 18 άνω, ΚΕΘΕΑ, αντιεθνικιστική- αντιμιλιταριστική πρωτοβουλία, οργάνωση Φιλιππινέζων KASAPI, ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές και ΕΕΚ).
Όσο η Συνέτευξη Τύπου προχωρούσε, με όλους τους ομιλητές να στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους φοιτητές, κάναμε άρση του lock-out. Αυτόματα μας κόψανε την παροχή ρεύματος σε μία πράξη ξεκάθαρης λογοκρισίας και με εντολή του Πρύτανη μια διμοιρία ΜΑΤ κινήθηκε προς την είσοδο της σχολής και την απέκλεισε. Στη συνέχεια γίνανε και 9 συλλήψεις μεταπτυχιακών φοιτητών έξω από το κτίριο \"Παλαμά\", που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Η παρουσία των ΜΑΤ γύρω από τη σχολή έχει γίνει πλέον καθημερινότητα για εμάς. κάθε μέρα κυνηγάνε μετανάστες μικροπωλητές. Πρόσφατα έκαναν και χρήση χημικών στο χώρο του ασύλου.
Πατάμε πάνω στο κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης που καλλιεργήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Νομική Σχολή. Θυμόμαστε τις δηλώσεις των ομιλητών που στο σύνολό τους κάνουν λόγο για ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και ποινικοποίηση των αγώνων και μας στέλνουν μήνυμα αντίστασης! Δεσμευόμαστε πως αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές θα μας βρουν απέναντι! Ζητάμε την παραίτηση όσων εκτελώντας άνωθεν εντολές, προχώρησαν στο lock-out της ΝΟΠΕ. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε αυτή την κυβέρνηση που δύο χρόνια τώρα καταστρέφει την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική ασφάλιση και επιτίθεται βάναυσα στον κόσμο της εργασίας. Δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες για να μεταφέρουν προεκλογικά την ατζέντα της συζήτησης από την επίθεση σε Παιδεία, μισθούς, συντάξεις. Θα ορθώσουμε το ανάστημά μας για να σκύψουν αυτοί!

Πρωτοβουλίας φοιτητών ΝΟΠΕ για τους Μετανάστες και το Άσυλο

Keywords
Τυχαία Θέματα