Δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση για τον άτυχο φοιτητή στην Κάλυμνο - Εντοπίστηκαν αποκλίσεις

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 21χρονου φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου, που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο.

Η οικογένειά του είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρώτο πόρισμα του πρώτου ιατροδικαστή, που απέδιδε τον θάνατο του φοιτητή σε δυστύχημα, να γίνει και δεύτερη εξέταση, αφού, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, στην υπόθεση υπήρχαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Η νέα νεκροτομή ορίστηκε, αφού προηγουμένως είχαν απορριφθεί

δύο φορές μάλιστα αντίστοιχα αιτήματα της οικογένειας του άτυχου φοιτητή. Τελικά, ο Εισαγγελέας Ρόδου ενέκρινε και δεύτερη ιατροδικαστική.

Διενεργήθηκε δε από τέσσερις ιατροδικαστές. Συγκεκριμένα, από πλευράς κράτους συμμετείχαν η καθηγήτρια και Διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, η επίκουρη καθηγήτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα και ο επίκουρος καθηγητής-ανθρωπολόγος Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Από την πλευρά της οικογένειας ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Αποκλίσεις σε σχέση με την πρώτη εξέταση

«Διερευνώνται ευρήματα τα οποία διαφέρουν σε σχέση με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση και προς επιβεβαίωση αυτών, ελήφθησαν δείγματα σπλάχνων για ιστολογικές εξετάσεις και έγινε αχτινοσκόπηση σώματος», ανέφερε στο protothema.gr o ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Τσαντίρης.

«Το τελικό αποτέλεσμα θα το έχουμε μετά την ολοκλήρωση των τοξικολογικών ιστολογικών και αχτινοσκόπησης αποτελεσμάτων», πρόσθεσε ο ίδιος.

φοιτητήςΚάλυμνοςνεκρόςιατροδικαστικό πόρισμα
Keywords
Τυχαία Θέματα