ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ

Δ.Α.Κ.Ε ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάδελφε – Συναδέλφισσα

 

            Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 καλούμαστε να εκλέξουμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα νέα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ- ΚΥΣΔΕ) για τα επόμενα 2 χρόνια. Αποτελεί κατάκτηση του οργανωμένου κλάδου η συμμετοχή

αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αφού επιτρέπει τον έλεγχο της Διοίκησης και προστατεύει τους συναδέλφους από τυχόν αυθαιρεσίες, λάθη ή παραλείψεις.

            Η αξιοκρατία και η ισονομία, ο σεβασμός της προσωπικότητας, της ελευθερίας και της αντίθετης άποψης αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το οικοδόμημα της Παιδείας.

            Πιστή στις παραπάνω αρχές η ΔΑΚΕ αγωνίστηκε και θα συνεχίζει να αγωνίζεται, με υπευθυνότητα και συνέπεια, για την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, την καταξίωση του καθηγητή στην κοινωνία, την αξιοπρέπεια και την αναγνώριση του έργου μας. Σταθερά υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε ότι η συλλογικότητα είναι μια αξεπέραστη ανάγκη και αποτελεί συστατικό στοιχείο κάθε κοινωνίας. Υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε ότι η συμμετοχή στα  δρώμενα είναι υποχρέωση κάθε πολίτη.

            Με συνέπεια υποστηρίζαμε και προωθήσαμε την σύνθεση των απόψεων, γιατί πιστεύουμε ότι η σύνθεση είναι δύναμη δημιουργική και αποφασιστική για τη λειτουργία κάθε οργανωμένου συνόλου. Πόσο μάλλον σήμερα που το Δημόσιο Σχολείο υποβαθμίζεται, ο καθηγητής απαξιώνεται και γυρίζουμε στη δεκαετία του 1970.

            Δυστυχώς, την προηγούμενη διετία η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και προσπάθησε με κάθε τρόπο να ελέγξει τη Διοίκηση. Αλλάζοντας το νόμο για την επιλογή στελεχών εκπ/σης και την σύνθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, κατάφερε να έχει, με το διορισμό  των 13 Περιφερειακών  Δ/ντών Εκπ/σης, τον πλήρη έλεγχό τους. Να θυμίσουμε εδώ την «αλλαγή της αλλαγής» του άρθρου 6  παρ. 3 του νόμου 3839/10 με το άρθρο 47 παρ. 9 του νόμου 3848/10 μέσα σε 3 μήνες. Αφού διαπίστωσαν, ότι στην  πράξη δεν τους βόλευε και για να είναι ακόμα πιο σίγουροι για την  επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, διόρισαν επιπλέον 2 μέλη σ’ αυτά με μοναδικό προσόν την παραταξιακή τους ταυτότητα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Διεκδικούμε :

Οι αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν από το ΚΥΣΔΕ και μεταφέρθηκαν στον Υπουργό Παιδείας (π.χ. διορισμοί – αποσπάσεις εκτός σχολικών μονάδων) να επανέλθουν στο ΚΥΣΔΕ. Οι θέσεις των στελεχών εκπ/σης με θητεία να δίνονται ως οργανικές. Στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύει κανένας, αφού τα στελέχη δεν θα είναι τελευταίοι τοποθετηθέντες. Να καταργηθεί η διετής παραμονή στην οργανική θέση, μετά από μετάθεση ή βελτίωση, αφού δεν υπηρετεί κάτι, αλλά τιμωρεί τον καθηγητή. Να συμπληρώνουμε το υποχρεωτικό μας
Keywords
Τυχαία Θέματα