Δ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Νέο Λύκειο με ελλείψεις βιβλίων και καθηγητών

Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

16/10/2014

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η ηγεσία οτυ Υπουργείου Παιδείας και οι δορυφόροι της (“πρόθυμοι” σχολικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι και κάθε είδους αυλοκόλακες) καυχώνται ότι συνεχίζουν το “εκσυγχρονιστικό” έργο των προηγούμεων μνημονιακών υπουργών (Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλος), ακολουθώντας μια οργανωμένη, όπως υποστηρίζουν, διαχείριση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Πράγματι

συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων Υπουργών, μόνο που δεν αντιλήφθηκαν ακόμη τα απότελέσματα αυτής της πολιτικής:

· Έχουμε ξεπεράσει τον ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ξαναθυμόμαστε τους τόνους χαρτιού που ξοδεύτηκσν, επί Διαμαντοπούλου, για τα βιβλία που έλειπαν. Σε πέντε μαθήματα του Λυκείου συνεχίζουμε να αναπαράγουμε φωτοτυπίες και σε όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ. Κατά τα άλλα ο “εκσυγχρονισμός” καλά κρατεί και η τράπεζα θεμάτων με την απαράδεκτη από παιδαγωγική άποψη έκταση της ύλης, επεκτείνεται και στη Β΄Λυκείου.

· Παράλληλα, παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα αρχικά κενά δεν έχουν καλυφθεί, ενώ δημιουργούνται καθημερινά και άλλα λόγω φυσιολογικών καταστάσεων που συμβαίνουν σε ανθρώπους: ασθένειες – κυήσεις κτλ. Σε πολλά σχολεία (και Λύκεια) ευθύνης μας οι μαθητές μας δεν διδάσκονται ακόμη, μεταξύ άλλων, φιλολογικά μαθήματα και Μαθηματικά. Αν μάλιστα ανατρέξουμε σε δηλώσεις του Υπουργού για την κάλυψη ή όχι των κενών, και κατορθώσουμε να τις ερμηνεύσουμε, θα αντιληφθούμε με λύπη πως τελικά δεν θα καλυφθούν όλα τα κενά, ιδίως στα Γυμνάσια και σε μαθήματα που το Υπουργείο δεν τα θεωρεί “βασικά” (!)

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε καιτην ασφυκτική κατάσταση λόγων των πολυάριθμων τμημάτων, τους καθηγητές “λαστιχο” και “επισκέπτες” σε πολλά σχολεία αλλά και την υποχρηματοδότηση των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας, καταλαβαίνουμε πως τα σχέδια για το “ νέο Λύκειο”, μόνο ένα αποτελεσμα, ή και σκοπό(;) έχουν : τη διάλυση της δημόσιας παιδείας.

- Να σταλούν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία

- Να καλυφθούν όλα τα κενά ανεξαρτήτως μαθήματος και τύπου σχολείου

- Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Ζαβιτσάνος

Ο Γεν. Γραμματέας

Θανάσης Πολλαντζάς

Tags: Δ ΕΛΜΕ αν. Αττικήςκενάελλείψεις βιβλίων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα