Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους της Βραζιλίας ενάντια στο Μουντιάλ

Tweet

Επιμέλεια: AlfaVita.gr

Εκτός από τους εργαζόμενους στο μετρό της Βραζιλίας, οι οποίοι απεργούν εδώ και δύο εβδομάδες, σε κινητοποιήσεις έχουν μπει και οι δάσκαλοι της χώρας κόντρα στις τεράστιες δαπάνες του Μουντιάλ που ξεκινάει την Παρασκευή. Οι δάσκαλοι την προηγούμενη Πέμπτη κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο διαμαρτυρόμενοι

για τα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν για την κατασκευή γηπέδων, την ίδια στιγμή που τα σχολεία και τα νοσοκομεία παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις.

Εδώ και ένα μήνα βρίσκονται σε απεργία, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, καθώς και την ενίσχυση του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος.

Η κινητοποίηση τους διήρκησε πάνω από 6 ώρες και ήταν ανάλογη των μεγάλων κινητοποιήσεων του προηγούμενου Ιουνίου όπου είχε συνταράξει όλες τις πόλεις της Βραζιλίας για μεγάλο διάστημα.

Το Μουντιάλ διεξάγεται εν μέσω λαϊκής κατακραυγής για το «πάρτι» των επιχειρηματικών συμφερόντων και της διαφθοράς την ώρα που ο λαός βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αλλά και εξαιτίας των αστυνομικών επιχειρήσεων στις φαβέλες που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο πολλών κατοίκων εκ των οποίων και αρκετά μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 160.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί σε όλη τη χώρα για την προστασία του γεγονότος ενώ 20.000 μυστικές υπηρεσίες θα βρίσκονται στο εσωτερικό των γηπέδων.

Tags: ΒραζιλίαΜουντιάλ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα