«Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση»

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή την τροπολογία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών «Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση και το σχολείο της αγοράς» διαμήνυσαν οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στη χτεσινή τους συγκέντρωση και πορεία. Διαδήλωσαν με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, όπου προβλέπεται πως πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για το θέμα τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Η συγκεκριμένη τροπολογία, που ψηφίστηκε χτες από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, δείχνει ότι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου θέλει να εξασφαλίσει πως μετά τις εκλογές θα εφαρμοστεί η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, με τα κριτήρια της «αγοράς» που θα οδηγήσουν στο σχολείο - επιχείρηση. Επίσης, έχουν σκοπό, μέσω της αξιολόγησης, να προχωρήσουν σε απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, όπου μίλησε ο Η. Πατίδης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Ο Η. Πατίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Οι εργαζόμενοι να μην πιστέψουν λέξη απ\' όσα τους λένε για την ανάγκη αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, ώστε τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα. Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που με την πολιτική τους θέριεψε η πείνα στα σχολεία, άφησαν τα παιδιά χωρίς βιβλία, οδηγώντας το λαό σ\' ένα νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίων, με μισθούς πείνας και 1,5 εκατ. ανέργους».

Και συνέχισε: «Με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και με την \"αξιολόγηση\" απαιτούν ο δημόσιος υπάλληλος να τηρεί πιστά τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους, να μην τους αμφισβητεί. Γι\' αυτό ελέγχουν με νέο πειθαρχικό δίκαιο τη συμπεριφορά δημοσίων υπαλλήλων εντός και εκτός υπηρεσίας. Προετοιμάζονται μαζί με τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, μαζί με τους χορηγούς και την ιδιωτικοποίηση, για πολιτικές διώξεις ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Το αποτέλεσμα των μέτρων τους είναι να πληρώνει ο εργαζόμενος περισσότερα, να στερείται περισσότερα για το παιδί του, αλλά το παιδί του να μαθαίνει όλο και λιγότερα».

Μετά τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, ακολούθησε πορεία στη Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου. Οι εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα («Θέλουμε Παιδεία για όλο το λαό και όχι αξιολόγηση και χορηγό», «Θέλουμε δουλειά - μόρφωση - υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία») και δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην περάσει το σχολείο της «αγοράς» και η «αξιολόγηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα