Μπαράζ ληστειών είχαν διαπράξει οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Άλλες δέκα ληστείες που διέπραξαν οι τρεις συλληφθέντες αλλοδαποί για την ανθρωποκτονία 25χρονου φοιτητή στον λόφο του Φιλοπάππου, εξιχνιάστηκαν από την συνεχιζόμενη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ειδικότερα, οι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών, καθώς και ο 25χρονος Ιρακινός, έχουν διαπράξει, σύμφωνα με την αστυνομία, δέκα ακόμη ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του λόφου του Φιλοπάππου, κυρίως σε βάρος τουριστών.

«Και οι ληστείες αυτές, όπως και στην περίπτωση του 25χρονου και της 23χρονης

φίλης του, έγιναν από τους δράστες με την απειλή μαχαιριού και σπασμένου μπουκαλιού», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές. «Ο τρόπος διάπραξης των ληστειών ήταν ο ίδιος. Συνεχίζουμε την έρευνα για την εξιχνίαση και τυχόν άλλων εγκληματικών πράξεών τους».

Πέντε μέρες πριν από τη ληστεία σε βάρος του 25χρονου φοιτητή και της φίλης του, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, η ίδια συμμορία είχε «χτυπήσει» ξανά στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Τις εικόνες ντοκουμέντο, που βρίσκονται ήδη στα χέρια της αστυνομίας, φέρει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Είναι τα ντοκουμέντα της επίθεσης σε τουρίστριες από τη Γερμανία, που βρίσκονταν στο λόφο του Φιλοπάππου για να απολαύσουν τη θέα.

Θύματα της επίθεσης αυτής ήταν δυο Γερμανίδες τουρίστριες. Ήταν 22:00 το βράδυ της 10ης Αυγούστου όταν οι δυο Πακιστανοί και ο ανήλικος 17χρονος Ιρακινός, που κατηγορούνται για τη ληστεία που οδήγησε στο θάνατο του άτυχου Νίκου Μουστάκα, βρέθηκαν στου Φιλοπάππου αναζητώντας τα θύματά τους.

Η επίθεση έγινε στο ίδιο σημείο όπου έγινε και εκείνη κατά του 25χρονου φοιτητή. Μόλις λίγα μέτρα από την άκρη του βράχου.

Οι τρεις δράστες εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πίσω από τις δυο Γερμανίδες, που κάθονταν στο βράχο. Τις τράβηξαν και τις έσυραν στο έδαφος. Ο στόχος τους ήταν μια από τις δυο κοπέλες, αφού η φίλη της δεν είχε μαζί της τσάντα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα που να τους ενδιέφεραν. Η τουρίστρια που είχε μαζί της τσάντα, αντιστάθηκε.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι τρεις συλληφθέντες την Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Φιλοπάππου
Keywords
Τυχαία Θέματα