Μπαμπινιώτης εναντίον Μπαμπινιώτη: Ως πρόεδρος της ΦΕ προσφεύγει εναντίον δικής του απόφασης

Tweet

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, ΑθήναΤηλ: 5238148, 5230819Fax: [email protected] Αθήνα, 10/12/2013Αριθμ. Πρωτ: 37301 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Φ.Ε. ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!

Ως Υπουργός Παιδείας

ο κ. Μπαμπινιώτης υπέγραψε ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η οποία όριζε πως ιδιωτικός εκπαιδευτικός αορίστου χρόνου, του οποίου η σύμβαση καταγγέλλεται αναιτιολόγητα, έχει δικαίωμα να προσφεύγει στα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ), ώστε αυτά να εξετάσουν, εάν ο εργοδότης – σύμφωνα με όσα ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 281 του Α.Κ. – έκανε κατάχρηση του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης. Καταχρηστική, σύμφωνα με το άρθρο 281 του Α.Κ., θεωρείται μια καταγγελία σύμβασης, εάν γίνεται εκδικητικά από τον εργοδότη, είτε επειδή υπάρχει μεταξύ τους κάποια διαφορά, είτε επειδή ο εργαζόμενος έχει κοινωνική/συνδικαλιστική δράση και με την απόλυσή του επιχειρείται ο εκφοβισμός των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, της οποίας ο κ. Μπαμπινιώτης προΐσταται, κατήγγειλε τη σύμβαση του εκπαιδευτικού αορίστου χρόνου Λουκά Χρήστου, μαθηματικού. Ο εκπαιδευτικός θεώρησε πως η καταγγελία είναι καταχρηστική και προσέφυγε στο ΚΥΣΔΕ, το οποίο τον δικαίωσε. Ακολούθησε, δηλαδή, τη διαδικασία την οποία είχε εγκρίνει με την υπογραφή του ως Υπουργός Παιδείας ο εργοδότης του κ. Μπαμπινιώτης. Ωστόσο, η φερεγγυότητα του εν λόγω δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά, καθώς η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης του ΚΥΣΔΕ, επειδή (σύμφωνα με την προσφυγή) «ο εργαζόμενος μπορεί να προσβάλει την καταγγελία σύμβασης ΜΟΝΟ στα δικαστήρια»! Με λίγα λόγια, ο κ. Μπαμπινιώτης ουσιαστικά προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον δικής του απόφασης!

Χωρίς περαιτέρω σχόλια παραδίδουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας τον πρώην Υπουργό-σχολάρχη κ. Μπαμπινιώτη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Tags: ΟΙΛΕΜπαμπινιώτης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα