Αθώος κρίθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης (τελευταία ενημέρωση)

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

Ξεκίνησε η δίκη. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του δημοσιογράφου κατέθεσαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και η τραγουδίστρια

Δήμητρα Γαλάνη. Η αίθουσα είναι γεμάτη κόσμο που έχει έρθει να παρακολουθήσει τη δίκη και να συμπαρασταθεί στο δημοσιογράφο.

21:26 Το «ευχαριστώ» Βαξεβάνη

 

21:10 Αθώος κρίθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης. Το δικαστήριο αθώωσε πριν από λίγο τον Κώστα Βαξεβάνη με τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

19:15 Την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με τη χρήση του Τύπου προτείνει ο εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για διαπόμπευση και διασυρμό υπόληψης ανθρώπων.

18:20 Ξεκινάει την απολογία του ο Κώστας Βαξεβάνης. Διαβάστε τι υποστήριξε.

18:15 Τελείωσε την τοποθέτηση της ενώπιον του Δικαστηρίου η Δήμητρα Γαλάνη.

16:05 Ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Προσωρινή διακοπή της δίκης. Εν συνεχεία, καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη.

14:00 Καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Βαξεβάνη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το γεγονός ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί ένα πλήγμα για το συνταγματικό πολιτισμό και τη δημοκρατία, υποστήριξε στην κατάθεση της ενώπιον του Δικαστηρίου.

13:40 Πεντάλεπτη διακοπή της δίκης.

13:00 Καταθέτει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «θα το έκανα και εγώ στη θέση του, δεν είναι προσωπικά δεδομένα το να έχεις ένα λογαριασμό σε μια τράπεζα, ζούμε σε μία εποχή που χρειάζεται διαφάνεια».
Παράλληλα ο κ. Τρίμης ανέφερε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ, κατά το παρελθόν όσων δημοσιογράφων εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες, κάτι το οποίο όπως είπε επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

«Αυτό το ίδιο κάναμε και εμείς τότε όταν δώσαμε στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων δημοσιογράφων εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες, αυτό επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

12:30 Καταθέτει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα,

11:20 Διακόπτεται για 2η φορά η δίκη. 10λεπτη διακοπή.

10:45 Ξεκίνησε και πάλι η δίκη με τον συνήγορο του Κ. Βαξεβάνη Νίκο Κωνσταντόπουλο να αναφέρει ότι το κατηγορητήριο είναι τόσο άκυρο που δεν φέρει καν την επίσημη σφραγίδα της Εισαγγελίας.
Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου δημοσιογράφου Ν. Κωνσταντόπουλος, Χ. Οικονομόπουλος και Δημήτρης Καπερνάρος χαρακτηρίζουν το κατηγορητήριο κατά του Κώστα Βαξεβάνη άκυρο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα