ΑΣΓΜΕ: Σχετικά με την διατροφή των μαθητών μέσα στα σχολεια σε περίοδο κρίσης!

\"Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά\"

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛΦΑΞ : 210 5242386

[email protected], www.goneis.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ!

Το

φθινόπωρο του 2011, σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ γίνεται η εκτίμηση ότι:

«Η επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια στο όνομα της κρίσης οξύνεται και απλώνεται..., βρέφη και παιδιά υποσιτίζονται, … Οι εργολάβοι, οι έμποροι, οι χορηγοί και οι μ.κ.ο. κάνουν πάρτι πάνω στο κουφάρι της δημόσιας εκπαίδευσης.» Και προτείνει για τον «.. υποσιτισμό των παιδιών που είναι βαρβαρότητα!» άμεσα έκτακτα μέτρα: «Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κτλ) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων – χωρίς την εμπλοκή μ.κ.ο. και χορηγών. Ιεραρχούμε τις λαϊκές γειτονιές και όπου διαπιστώνονται κρούσματα υποσιτισμού παιδιών, δίνοντας έμφαση στα δημοτικά σχολεία ολοήμερης λειτουργίας και τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ

Για τον λόγο αυτό ξεκινήσαμε, ως ΑΣΓΜΕ, πανεξόρμηση με αφίσες και υλικά, έκτακτες συνεδριάσεις και εκδηλώσεις παραστάσεις και διαμαρτυρίες από πολλά σχολεία προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τότε, το Υπουργείο Παιδείας, οι πολιτικές δυνάμεις που εφάρμοζαν τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα παπαγαλάκια τους στο Τύπο, στην Τοπική Διοίκηση και την εκπαιδευτική κοινότητα χλευάζουν την ΑΣΓΜΕ για … λαϊκισμό!

Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη!

Στα τέλη του 2011 μέσα από τα σχολεία ακούγεται όλο και πιο συχνά η κραυγή: «Δάσκαλε πεινάω!» Υποσιτισμένα παιδιά καταγράφονται από φορείς του κινήματος, σε σχολεία της Αθήνας και σ’ όλη τη χώρα. Έτσι που να αναγκαστεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνη ότι «ο Δήμος σιτίζει 200 παιδιά» (10/12/2011). Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας αιτήματα σίτισης από κάποια σχολεία όπως τα:

36ο Δημοτικό Σχολείο (Λόφο Στρέφη), αίτημα για 6 μερίδες.
49ο Δημοτικό Σχολείο (Θησείο), αίτημα για 25 μερίδες.
66ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαδημία Πλάτωνα), αίτημα για 20 μερίδες.
127ο Δημοτικό Σχολείο (Κολωνός) αίτημα για 6 μερίδες.
Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας στον Κολωνό (καλύπτει ανάγκες παιδιών που κατοικούν σε Μεταξουργείο, Κολωνό, Βοτανικό). ζήτησε επιπλέον δέκα.
Εμείς πιστεύουμε ότι, οι πραγματικές ανάγκες σίτισης είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού για να γίνει δεκτό ένα παιδί στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας πρέπει οι γονείς του να εργάζονται…! Αν η πείνα καλπάζει σε οικογένειες εργαζόμενων, σκεφτείτε την καταστροφή που συντελείται στις οικογένειες των ανέργων.

Ταυτόχρονα, μαθητές σε Επαγγελματικό Λύκειο του κέντρου της Αθήνας φεύγουν από το σχολείο για να φάνε στο συσσίτιο.

Την ίδια ώρα η κα Διαμαντοπούλου δήλωνε στη Βουλή ότι αυτά είναι μυθεύματα τα περί υποσιτισμού …

Στις 25/10/2011 πυκνώνουν τα δημοσιεύμ

Keywords
Τυχαία Θέματα