Ασφαλίτικη παρέμβαση στην Ανοιχτή Συνέλευση των Πρωτοβουλιών Κατοίκων της Θεσσαλονίκης

Κοινωνία

Ασφαλίτικη παρέμβαση στην Ανοιχτή Συνέλευση

των Πρωτοβουλιών Κατοίκων της Θεσσαλονίκης (10/2)

Εμείς που παραβρεθήκαμε στην Ανοιχτή Συνέλευση των Πρωτοβουλιών Κατοίκων της Θεσ/νίκης θέλουμε να καταγγείλουμε την απροκάλυπτη παρέμβαση της Κρατικής Ασφάλειας στις διαδικασίες του κινήματος γειτονιάς στην πόλη μας. Σήμερα 10/2, γύρω στις 11 το πρωί και ενώ πολλοί από μας προσέρχονταν

στην Ε.Δ.Ο.Θ. για να συμμετέχουν στη Συνέλευση, ένα αυτοκίνητο (αρ. κυκλοφ. ΝΗΥ6944) σταμάτησε μπροστά στην είσοδο και οι επιβάτες του, αφού δήλωσαν ότι είναι από την Ασφάλεια, ρώτησαν τα 5-6 άτομα που στέκονταν εκεί, γιατί είναι συγκεντρωμένοι. Οι παραβρισκόμενοι, αρνούμενοι να απαντήσουν, ζήτησαν τα στοιχεία των επιβατών του αυτοκινήτου, οι οποίοι ακόμη πιο προκλητικά απάντησαν: «Ελάτε στο τμήμα να σας τα δώσουμε…». Μετά δε από τη σταθερή άρνηση των παραβρισκόμενων να απαντήσουν (και τις διαμαρτυρίες επιβατών άλλων αυτοκινήτων που εμποδίζονταν να περάσουν), το αυτοκίνητο με τους ασφαλίτες αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης των αγωνιστών του κινήματος γειτονιάς. Δεδομένου δε ότι παρόμοιες προσπάθειες τρομοκράτησης συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά (στις “λαϊκές αγορές χωρίς μεσάζοντες” και αλλού), δηλώνουμε την απόφασή μας να αναλάβουμε δράση και για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Tags: Θεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα