Ας αντέξει η κυβέρνηση, του Γιάννη Αργυρού

Το ότι οι ευρωπαίοι μας φέρονται σα να είμαστε αποικία το εμπεδώσαμε. Δεν φτάνει που τόσα χρόνια χρηματοδοτούσαν το ντόπιο σύστημα για να μπορέσει, με αυτό το χρήμα, να διαφθείρει συνειδήσεις, να εξαρθρώσει τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου και να γιγαντώσει τη διαπλοκή, τώρα μας ζητούν και φόρα παρτίδα να σβήσουμε κάθε σκέψη για αξιοπρέπεια και ανάπτυξη με το δικό μας τρόπο.

Η κυβέρνηση, ομολογώ, έχει καταβάλλει τεράστιες και πρωτοφανείς προσπάθειες να πετύχει, χωρίς κάθετη ρήξη με την Ευρώπη, μερικές οικονομικές ανάσες, στοιχειώδεις σε ένα σύγχρονο κράτος. Όμως οι κρατούντες της Ευρώπης

μας αρνούνται στεγνά και εκβιαστικά.

Ποια είναι η σωστή απόφαση για την κυβέρνηση; Πρέπει να σκεφτεί ως αριστερή ή ως ελληνική; Ως αριστερή θα ήταν λογικό να μη μασήσει στους κεφαλαιοκρατικούς μηχανισμούς: δημοψήφισμα για το Ευρώ, ήττα σ΄ αυτό και παραίτηση. Ως ελληνική όμως, δηλαδή με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έχει υποχρέωση, ακόμα και αν εξαναγκαστεί να ακολουθήσει βραχυπροθέσμως δεξιά πολιτική, να συνεχίσει να κυβερνά. Για τον δεύτερο και ίσως κυριότερο λόγο για τον οποίο ψηφίστηκε. Δηλαδή την κάθαρση και την απονομή δικαιοσύνης.

Ο λαός είχε βαρεθεί τόσα χρόνια να τον κλέβουν και μετά να του λένε μαζί τα φάγαμε. Να πηγαίνει η οικονομία όλων κατά διαβόλου και κάποιοι να θησαυρίζουν. Ο κόσμος να δουλεύει όλο και περισσότερο, το επίπεδο ζωής να πέφτει και κάποιοι μάγκες χωρίς καθόλου κόπο να διάγουν υπερπολυτελή βίο. Στοιχειώδες είναι ότι κάποιος πρέπει να μαζέψει τους «κλέφτες» και αυτοί που, εδώ και τώρα, δείχνουν να μπορούν και να θέλουν είναι η παρούσα κυβέρνηση. Αν τα μέλη της κυβέρνησης είναι τόσο τίμιοι όσο φαίνονται ας καταπιαστούν προς το παρόν μόνο με το εκκαθαριστικό έργο και ας αφήσουν για αργότερα την ουσιαστική αναδιανομή εισοδήματος. Η ευκαιρία είναι μοναδική και κρίμα να χαθεί.

Tags: Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΓιάννης Αργυρός
Keywords
Τυχαία Θέματα