Άρση ασυλίας του Χρυσαυγίτη Ματθαιόπουλου για αρπαγή τσάντας

Tweet

Όπως αναφέρει το capital.gr και ο Παναγιώτης Στάθης, έγινε άρση του χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτ. Ματθαιόπουλου για την απαξιωτική κατηογρία της ληστείας με αρπαγή τσάντας.

Ο κ. Ματθαιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού αφού αρχικά η δίκη αρχικά είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί το 2013, αλλά αναβλήθηκε

λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθαιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρσης της ασυλίας του. Γι αυτό άλλωστε και το αίτημα του Αρείου Πάγου έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Η υπόθεση φέρεται να εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο του 2005 και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με ένα πρόσωπο γνωστό στη δικαιοσύνη και άλλα άγνωστα άτομα φέρονται να απόσπασαν την τσάντα ενός πολίτη στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς.

Κατηγορούνται δε ότι πλησίασαν τον ¨Έλληνα (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα του κ. Ματθαιόπουλου φέρεται να παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα. Ένας από όλους της ομάδας, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπο του Ελληνα ο οποίος ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το τσαντάκι του. Σύμφωνα με την δικογραφία, παρών ήταν και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.

Πηγή: www.capital.gr

Tags: Χρυσή αυγήΜατθαιόπουλοςάρση ασυλίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα