Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου: Ποιοι είμαστε

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΟΙΟΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ

   Συνάδελφοι,

 Η «Αριστερή Παρέμβαση» είναι μια συνδικαλιστική κίνηση από καθηγητές του νομού Ηρακλείου που θεωρούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των «Αγωνιστικών Παρεμβάσεων –Συσπειρώσεων-Κινήσεων» που δρουν Πανελλαδικά. Με αυτό στη σκέψη μας επί χρόνια προσπαθούμε να συμπορευτούμε με τους συναγωνιστές της «Αγωνιστικής Παρέμβασης Ηρακλείου»,

πράγμα όμως που κάποιοι μας το αποκλείουν συστηματικά, επειδή δεν ανήκουμε στον πολιτικό χώρο που ανήκει η ηγετική ομάδα της Αγωνιστικής Παρέμβασης. Γι’αυτό και δημιουργήσαμε τη συλλογικότητα της «Αριστερής Παρέμβασης», για να μπορέσουμε να παλέψουμε από κοινού με τις «Παρεμβάσεις» στις επερχόμενες μάχες.

 Θεωρούμε ανεξήγητη και απολύτως λανθασμένη τη στάση των συναγωνιστών της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» να μας αποκλείουν από τη συστράτευση για τον κοινό αγώνα για σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της εσωτερικής Τρόικας και την ανατροπή της, εκεί που σε όλη την άλλη χώρα οι «Παρεμβάσεις» συσπειρώνουν αγωνιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους της επαναστατικής αριστεράς και όχι μόνο, όπως ανένταχτους και άλλους, στη βάση της αποδοχής μιας αντιδιαχειριστικής, αντιγραφειοκρατικής, αντικαπιταλιστικής, ταξικής πολιτικής. Γι’αυτό και παντού συνεργάζονται δυνάμεις του ΝΑΡ, του ΣΕΚ, των Συσπειρώσεων και άλλων οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Μ-Λ ΚΚΕ, αγωνιστές άλλων πολιτικών χώρων και ανένταχτοι, χωρίς όλοι αυτοί να προτάσσουν την όποια κομματική τους ταυτότητα, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

 Δεν μπορούμε επίσης να μην παρατηρήσουμε ότι είναι  λυπηρό το γεγονός  ότι  τη  στιγμή  που το σύστημα πραγματοποιεί  τη μεγαλύτερη επίθεση των  μεταπολεμικών χρόνων  στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων  και  απαιτείται  η μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση  όλων των αριστερών δυνάμεων στη βάση ενός προγράμματος ρήξης και ανατροπής, οι συναγωνιστές της «Αγωνιστικής Παρέμβασης»  διαλέγουν το δρόμο των καταγγελιών, της διαστρέβλωσης των θέσεων μας, και της συνέχισης του αριστερού εμφύλιου  που τόσο έχει κουράσει και απογοητεύσει τον κόσμο.

 Εμείς ως «Αριστερή Παρέμβαση» (τίτλος που επιλέξαμε επειδή ανήκουμε στις «Παρεμβάσεις»  και όχι για να …υφαρπάξουμε ψήφους(!!!)-ας μην υποτιμούμε τον κόσμο-) κατανοώντας την ανάγκη της κοινής δράσης μέσα στο κίνημα απευθύναμε επίσημη πρόταση την προηγούμενη χρονιά για κοινή εκδήλωση για την «Αξιολόγηση»  αλλά συναντήσαμε άρνηση. Υπήρξε δεύτερη πρόταση και φέτος την οποία επίσης απέρριψαν κατηγορηματικά(!!!)

 Ας κρίνει λοιπόν ο καθένας , ποιος λειτουργεί διασπαστικά.

  Εμείς από την πλευρά μας καλούμε τους συναγωνιστές της τοπικής «Αγωνιστικής Παρέμβασης» να εγκαταλείψουν την εμπαθή τακτική απέναντι μας, τη στιγμή που

Keywords
Τυχαία Θέματα