Αρχιφύλακας των ΜΑΤ σε μεγάλη σπείρα διακίνησης μεταναστών

Tweet

Τα μέλη του δικτύου αποβίβαζαν τους προερχομένους από τα παράλια της Τουρκίας μετανάστες σε παράκτιες περιοχές της Χαλκιδικής ή της Μαγνησίας (Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.)

Πολυμελή οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν δύο συνταξιούχοι ναυτικοί 67 και 52 ετών, ένας 50χρονος απόστρατος πλωτάρχης του Λιμενικού, ένας 50χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στα ΜΑΤ

και μία 42χρονη τραπεζική υπάλληλος.

Αναζητούνται επιπλέον δύο αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης καθώς έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση και την εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητά της. Πρόκειται για δύο αδέλφια, υπηκόους Συρίας, ηλικίας 45 και 48 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»), ενώ ο 64χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: in.gr

Tags: μετανάστες Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα