Απόσπαση ζήτησαν 15.000 εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης - Η φετινή διαδικασία

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: alfavita.gr

Αν ο διορισμός στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί το «φωτεινό αντικείμενο του πόθου» για χιλιάδες πτυχιούχους καθηγητικών σχολών (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί , Θεολόγοι, γυμναστές κλπ), η μετάθεση - απόσπαση - επιστροφή στην «Ιθάκη», στον τόπο διαμονής, ισοδυναμεί με μια πολύχρονη περιπέτεια, μια

σύγχρονη «Οδύσσεια» για χιλιάδες διορισμένους εκπαιδευτικούς.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν περιοχές που για να μπορέσει ένας εκπαιδευτικός να μετατεθεί ή ακόμη και να αποσπαστεί έπρεπε να «γεράσει» διδάσκοντας εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας. Έτσι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, με τις γνωστές μισθολογικές απολαβές αναγκάζονταν να εργάζονται ακόμη και 10 και 15 χρόνια, ανάλογα με την ειδικότητα, μακριά από την οικογένεια για να μαζέψουν τα μόρια που ήταν απαραίτητα να τους φέρουν κοντά στην περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους. Ένας φιλόλογος ή ένας μαθηματικός με τόπο καταγωγής π.χ. το ν. Ιωαννίνων ή ακόμη και την Θεσσαλονίκη που υπηρετεί εκτός της περιοχής του δεν μπορεί να επιστρέψει στην πόλη του καθώς εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν κενές θέσεις. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι καθηγητές ξένων γλωσσών, οι Θεολόγοι και οι Κοινωνιολόγοι, οι καθηγητές Πληροφορικής κλπ καθώς ελάχιστοι μπορούν πλέον να έρθουν στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους.

ΦΕΤΟΣΠερίπου 15.000 αιτήσεις απόσπασης κατέθεσαν φέτος οι εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και περιμένουν με αγωνία να δουν κατά πόσο θα ικανοποιηθούν προκειμένου να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α΄Κύκλος των αποσπάσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου και o Β΄ κύκλος ως το τέλος Αυγούστου του 2012.

Oσοι εκπαιδευτικοί δεν πάρουν απόσπαση στον Α΄ κύκλο έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση επανεξέτασης και να αλλάξουν, αν το επιθυμούν, τις περιοχές προτίμησής τους.

Κατά τη φετινή διαδικασία οι αποσπάσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις, όπως και οι μεταθέσεις: θα προηγηθούν οι κατά προτεραιότητα αιτήσεις και θα ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες, με βάση τα κενά της κάθε περιοχής. Οπως τονίζουν παράγοντες του υπουργείου Παιδείας φέτος δεν θα ακολουθηθεί το περσινό λάθος, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα, να προηγηθούν δηλαδή όσοι ζητούν απόσπαση από πλεονάζουσες περιοχές.

Τι αποφασίστηκε στη Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στη συνεδρίαση του K.Υ.Σ.Π.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων , τα παρακάτω θέματα :

1. «Εξέταση αιτήσεων απόσπασης κατά προτεραιότητα από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικών Π.Ε. και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»:
Εντάχθηκαν στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις οι παρακάτω αιτήσεις συναδέλφων, ως εξής:
α) Συζύγων δικαστικών: εγκρίθηκαν 5, απορρίφθηκαν 3
β) Εκλεγμένων στους ΟΤΑ: εγκρίθηκαν 31, απορρίφθηκαν 2
γ) Ειδι
Keywords
Τυχαία Θέματα