Απορρίφθηκε το αίτημα για νέα νεκροτομή στον φοιτητή που έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο

Σε δεύτερο βαθμό απορρίφθηκε το αίτημα των γονέων του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου για διενέργεια νέας νεκροτομής στον άτυχο φοιτητή.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια αμφισβήτησε την ιατροδικαστική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του παιδιού αποδίδεται σε ατύχημα. Οι γονείς επιμένουν να κάνουν λόγο για δολοφονία. Για το σκοπό αυτό, αιτήθηκαν μέσω του δικηγόρου τους, Γιάννη Γλύκα, να διενεργηθεί νέα νεκροτομή από δικό τους τεχνικό σύμβουλο. Το αίτημά τους απορρίφθηκε τόσο από

την Εισαγγελέα της Κω όσο και από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, στον οποίο προσέφυγαν σε δεύτερο βαθμό.

Στο πόρισμα, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος θεωρεί ότι ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου “επήλθε συνεπεία δευτερογενούς καταπληξίας, ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατών με πτώση”.

Πέρασαν έξι μέρες για να τον εντοπίσουν

Ο 21χρονος φοιτητής είχε πάει στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί τη μητέρα του που εργάζεται στο νησί ως καθηγήτρια. Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου αποφάσισε να πάει μια βόλτα με το ποδήλατό του. Μην έχοντας δώσει σημεία ζωής για ώρες, η μητέρα του πήγε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Παρά την κινητοποίηση της πυροσβεστικής, αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών, που είχε ταξιδέψει από την Αθήνα, αλλά και εθελοντών, ο επίλογος ήταν τραγικός. Έξι μέρες μετά, ο φοιτητής εντοπίστηκε νεκρός.

Κάλυμνοςφοιτητήςαναρρίχησηνεκροτομή
Keywords
Τυχαία Θέματα