Απολογισμός ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας του αιρετού Καρκαλή Νικολάου

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

του Αιρετού Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας Καρκαλή Νικολάου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ) γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο μας.

Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε συνεχή χτυπήματα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει ξεκάθαρα υιοθετήσει μια επιθετική πολιτική σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Οι διαθεσιμότητες και οι επικείμενες

απολύσεις μέρους των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων, η αύξηση του ωραρίου, η υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα συνθέτουν μια εφιαλτική πραγματικότητα για τον κλάδο μας.

Διαθεσιμότητα Εκπαιδευτικών

Στηρίξαμε τους συναδέλφους μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε μια νύχτα, αποδίδοντας 2η ειδικότητα σε όσους είχαν δεύτερο πτυχίο και ζήτησαν να αναγνωριστεί από το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Στην συνεδρίαση της 19/07/2013 αποδώσαμε 2η ειδικότητα σε 85 συναδέλφους, ανάμεσα τους και σε συναδέλφους που θα έβγαιναν σε διαθεσιμότητα.

Απαιτούμε να επιστρέψουν οι συνάδελφοι αλλά και να επαναλειτουργήσουν οι καταργημένες ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης ώστε να γυρίσουν μαζί συνάδελφοι και μαθητές στο σχολείο που τους στέρησαν.

Αναγνώριση Δεύτερης Ειδικότητας

Στα δύο χρόνια που είμαι αιρετό μέλος του Α.ΠΥ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας, αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε η δεύτερη ειδικότητα σε εκατόν εβδομήντα τρεις (173) συναδέλφους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Επίσης, δεν αποδόθηκε η δεύτερη ειδικότητα σε τριάντα ένα (31) συναδέλφους που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Άδειες Άνευ Αποδοχών

Στηρίξαμε τριάντα δυο (32) συναδέλφους που αιτηθήκαν άδεια άνευ αποδοχών ( για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, για εγκατάσταση στο εξωτερικό και για ολοκλήρωση μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών ).

Απαιτούμε να επανέλθουν οι εκπαιδευτικές άδειες και να μην «τιμωρούνται» οι συνάδελφοι που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους με άδειες χωρίς αποδοχές.

Παρατήσεις Στελεχών Εκπαίδευσης

Απαλλάξαμε οκτώ (8) διευθυντές και τρεις (3) υποδιευθυντές από τα καθήκοντά τους μετά από αίτησή τους για προσωπικούς λόγους.

Μετακίνηση εντός Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δεν έγινε καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού από νομό σε νομό (εντός περιφέρειας Θεσσαλίας) χωρίς αίτηση, παρά μόνο μετά από τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες θέσεις, έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία.

Είμαστε κάθετοι και δεν θα δεχτούμε καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εντός περιφέρειας.

Στη διετία αποσπάστηκαν δέκα (10) συνάδελφοι εντός περιφέρειας (κατόπιν αίτησής τους).

Τοποθέτηση εκπαιδευτικών ΚΕΣΥΠ – ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

Αποσπάστηκαν και τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί :

α) στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Λάρισας (από πίνακα)

β) στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Τρικάλων ( Πρόσκληση ενδιαφέροντος )

γ) Υπεύθυνος στο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καρδίτσας ( Πρόσκληση ενδιαφέροντος )

δ) Τεχνικός υπεύθυνος στο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καρδίτσας( Πρόσκληση ενδιαφέροντος )

Π.Δ.Σ. – Ενισχυτική Διδασκαλία – Γραμματειακή Υποστήριξη

Ο θεσμός της Π.Δ.Σ και τις ενισχυτικής διδασκαλίας πρέπει να είναι μόνιμος και να αρχίζει από την αρχή του σχολικού έτους. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε είναι μια ανακούφιση για τις οικογένειες η στήριξη των παιδιών τους από την πολιτεία.

Η γραμματειακή υποστήριξη πλέον θεσμοθετήθηκε και οι συνάδελφοι δε βρίσκονται μετέωροι. Το χρονικό διάστημα που ο εκπαιδευτικός τοποθετείται για γραμματειακή υποστήριξη λογίζεται ως διδακτική υπηρεσία.

Βέβαια ζητάμε να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα της γραμματείας στα σχολεία με αριθμό μαθητών πάνω από διακόσιους και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που επιθυμούν να μεταταχτούν σε διοικητικές θέσεις γραμματέων στα σχολεία.

Αποσπάσεις σε Φορείς και Υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Θ.

Θέση μας είναι οι αποσπάσεις σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να γίνονται με μοριοδότηση. Οι αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. και μεταφέρθηκαν στον Υπουργό Παιδείας (π.χ. διορισμοί – αποσπάσεις εκτός σχολικών μονάδων) να επανέλθουν στο Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

Στις δύο συνεδριάσεις πέρυσι και φέτος -η μόνη απόφαση που βγήκε κατά πλειοψηφία- σχετικά με τις εν λόγω αποσπάσεις (σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας) που μας ζητήθηκε να κατατάξουμε τους εκπαιδευτικούς, κατατάξαμε όλους τους εκπαιδευτικούς αλφαβητικά , χωρίς να αποκλείσουμε κανένα.

Περιοχές Μετάθεσης – Ομάδες Σχολείων

Η ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης , ο περιορισμός τους σε μία ή δύο (Μαγνησία) περιοχές καθώς και η διεύρυνση των ομάδων σχολείων σε επίπεδο δήμων (Λάρισα) δημιούργησε αδικίες και προβλήματα στους συναδέλφους. Στόχος της πολιτείας είναι να υπάρχουν οργανικές σε επίπεδο νομού και όχι στη σχολική μονάδα. Η Δ.Α.Κ.Ε. με την υπεύθυνη στάση της αντιστάθηκε σ’ αυτή τη λογική προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις. Οι άλλες παρατάξεις δεν μπήκαν καν στο κόπο να καταθέσουν πρόταση στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

Συνάδελφοι, απορρίπτουμε την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση και το σχέδιο μισθολογικής καθήλωσης των εκπαιδευτικών.

Η Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε είναι υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και με στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Απορρίπτουμε όμως κατηγορηματικά το σχέδιο μισθολογικής καθήλωσης των εκπαιδευτικών που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Αρνούμαστε τον τρόπο προαγωγής των εκπαιδευτικών με προαποφασισμένες ποσοστώσεις. Απορρίπτουμε τη διαπόμπευση που επιχειρείται με τη λίστα των ανεπαρκών εκπαιδευτικών. Η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει ένα και μόνο στόχο, την περιστολή του μισθολογικού κόστους. Δημιουργεί απαράδεκτες παθογένειες στα σχολεία (κλίμα τρομοκρατίας και καχυποψίας) και επιχειρεί να διαιρέσει τον κλάδο.

Επίσης είμαστε αντίθετοι στο νέο σύστημα Εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Διαφωνούμε με την επιβολή εξετάσεων πανελλαδικού τύπου και στις τρεις τάξεις του Λυκείου και με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. Το νέο σύστημα είναι αντιπαιδαγωγικό και εξουθενώνει οικονομικά τις ελληνικές οικογένειες που ενώ μαστίζονται από την οικονομική κρίση υποχρεώνονται να καταθέσουν το υστέρημά τους στους μηχανισμούς της παραπαιδείας.

Θέση της Ο.Λ.Μ.Ε., είναι το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, που εξοβελίζει την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε μεταλυκειακό επίπεδο. Η Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε. διαφωνεί και στηρίζει τους δύο πυλώνες της Ανώτερης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιστεύει σε μία αναβαθμισμένη Τεχνική Εκπαίδευση, η οποία θα χορηγεί ισότιμο τίτλο σπουδών με τα Γενικά Λύκεια αλλά και πιστοποίηση των τεχνικών δεξιοτήτων.

Συνάδελφοι, στις 5 Νοεμβρίου καλείστε να επιλέξετε τους εκπροσώπους σας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και η επιλογή σας αποφασιστική. Ψηφίστε - στηρίξτε τις δυνάμεις της υπευθυνότητας, της πρωτοπορίας και της δημιουργικότητας.

Οι αιρετοί εκπρόσωποί μας στα υπηρεσιακά συμβούλια πρέπει να διαθέτουν :

· ΤΟΛΜΗ απέναντι στις αυθαιρεσίες της όποιας διοίκησης

· ΣΥΝΕΣΗ για το καλό της εκπαίδευσης και των συναδέλφων

· ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΠΙΣΤΗ στην ισονομία , αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις

Να είναι η φωνή και η βούληση του κλάδου αλλά και του καθενός συναδέλφου χωριστά.

Θα είμαι δίπλα σε κάθε συνάδελφο και θα στηρίζω πάντα κάθε δίκαιο αίτημα, όπως έπραξα και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Νικόλαος Καρκαλής

ΠΕ17.02

1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας

Τακτικό Αιρετό Μέλος Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας

Υποψήφιος για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε.

Όλες τις αποφάσεις του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας μπορούν οι συνάδελφοι να τις βρίσκουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση : https://diavgeia.gov.gr/

Tags: ΑΠΥΣΔΕ ΘεσσαλίαςΝικόλαος Καρκαλής Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα