Αποκάλυψη: Οι υποψήφιοι για ΠτΔ που δεν επέλεξε ο Τσίπρας!

Αποκαλύπτουμε αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος (για λόγους δεοντολογίας) του κ. Πάκη Παυλόπουλου από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τις υποψηφιότητες που μέχρι την τελευταία στιγμή είχαν σοβαρές πιθανότητες να καταλάβουν τη θέση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας:

Ιδού οι 7 εκλεκτοί που συζητήθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή κι έμειναν τελικά … παυλόπουλοι, όταν άκουσαν το όνομα του εκλεκτού από τα χείλη του κ. Τσίπρα:

1. Μαρία Δαμανάκη, πολιτικός της προόδου εκ γενετής.

Η βροντερή της φωνή

στο Πολυτεχνείο το 1973 προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στο επιτελείο της χούντας όσο και στο θαλάσσιο οικοσύστημα του βορείου Ατλαντικού. Αυτό την ώθησε άλλωστε μετά από 35 χρόνια, στη θέση του ευρωπαίου επιτρόπου αλιείας προκειμένου να επανορθώσει προστατεύοντας αντρίκια και ευρωπαϊκά λακέρδες και σκουμπριά.

ΥΠΕΡ: χαίρει διακομματικής αποδοχής καθώς θήτευσε σε όλα τα κόμματα της κεντροαριστεράς εκτός της ΝΔ που θα είναι και ο επόμενος σταθμός της καριέρας της.

ΚΑΤΑ: θέλει -για περιβαλλοντικούς λόγους- να επιβάλει την κατάργηση της κατανάλωσης βακαλάου ακόμα και την ημέρα του Ευαγγελισμού. Αναστάτωση στην κεντρική ιχθυαγορά Αθηνών.

2. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, επικοινωνιολόγος-συγκοινωνιολόγος- τηλεοπτικό λαμπατέρ.

Ο άνθρωπος που ίδρυσε ΜΚΟ Χειροκίνητης Υποστήριξης της Κάτω Γνάθου.

Η υποψηφιότητα-επανάσταση. Το πρόσωπο εκείνο που μάχεται σθεναρά για τα ανθρώπινα δικαιώματα αρκεί να είναι ατομικά ( δηλαδή απαγορεύεται να συναθροίζονται πάνω από ένα). Υπερασπίζεται όλες τις θρησκευτικές, εθνικές και γλωσσικές μειονότητες εκτός των γαμωσταυρήδων, των φτωχών και όλων αυτών που δεν έχουν φωνή. Τον έχουν αποκαλέσει και «αιρετικό τζουκ μποξ» καθώς δεν βγάζει ήχο χωρίς κέρμα.

ΥΠΕΡ: νομίζει πως είναι φιλελεύθερος.

ΚΑΤΑ: είναι φιλελεύθερος (όντως).

3. Γιώργος Πάλμος, πυρηνικός δωδεκαθεϊστής-διαχρονικός επανελληνιστής.

Το απόλυτο ελληνικό viral. [Δείτε αυτό, αν είστε τόσο ανίδεοι και δεν το έχετε ήδη δει: Ο Γεώργιος Πάλμος μασάει δάφνες στα Προμήθεια]

Ο πρώτος ΠτΔ κατ΄ εντολή Διός. Ο άνθρωπος που ανάγκασε τον υπερβόρειο Απόλλωνα να νοικιάσει στα νότια προάστια.

ΥΠΕΡ: ακμαιότατος στην ηλικία των 7.396 ετών, θα παραμείνει Πρόεδρος τουλάχιστον ως το 2099 συνεισφέροντας στην σταθερότητα που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος.

ΚΑΤΑ: το προεδρικό μέγαρο θα πρέπει να μεταφερθεί στην κορυφή Μύτικα του Ολύμπου. Οι πορείες διαμαρτυρίας θα ξεκινούν από το Λιτόχωρο. Ήδη εγκαταστάθηκε εκεί ισχυρή δύναμη πελταστών της προεδρικής φρουράς.

4. Βασίλης Λεβέντης, Πολιτικός Μηχανικός & Μηχανή της Πολιτικής Σκέψης.

Ίσως ο απόλυτος Πρόεδρος.

Ακόμα κι αν δεν είχε θεσπιστεί ο προεδρικός θεσμός, εκείνος θα τον είχε καθιερώσει. Λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος από το παλαικομματικό κατεστημένο. Κάποιος τυχάρπαστος πολιτικός της ΝΔ που τόλμησε να τον υποτιμήσει προσφέροντάς του πίτσα χωρίς πεπερόνι, δεν βρήκε στις τελευταίες εκλογές ούτε τον σταυρό της βάφτισής του. Ακάματος αγωνιστής του Κέντρου έκανε τον Γεώργιο Παπανδρέου να αναφωνήσει από τον τάφο του «Πιστεύομεν και εις την Λεβεντοκρατίαν».

ΥΠΕΡ: ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες που υποφέρουν από αϋπνίες.

ΚΑΤΑ: ακαταμάχητος στον γυναικείο πληθυσμό, ίσως να προκαλέσει φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.

5. Zουράρις Κώστας, πανεθνικός κομμουνίζων εκ Λασιθίου Θεσσαλονικεύς ορθοδόξως τεμνόμενος δια της χαρμολύπης πυρίκαυστος ταπετσαρία. +ΑΜΗΝ+

Από τα βουλευτικά έδρανα στο Προεδρικό Μέγαρο, περνώντας από τα Μέγαρα για φρέσκο αβγουλάκι.

ΥΠΕΡ:

ΚΑΤΑ: αυτεξουσίως κυμβαλίζοντες δια το ομόψυχον και ομότροπον του ακουσίως ερμηκλείστου πλαγκτόν ως έτεροι συνθηλάζοντες απλειστούντες της των ημών αειθαλούς επάρσεως ταύτης οριζομένης εκ θεμελίων του αυτού σκυροδέματος, η εν τοιώδε καιρώ διδομένη βαυκαλίζουσα εκσυγχρονισθείσα ευρωλιγούρα.

6. Κύμιος Ίλιος Ων (Κιμ Ιλ Ουν)

Και γιατί όχι;

Η μυστική πρόταση υποψηφιότητας που αναστάτωσε το ηλιακό μας σύστημα. Ο ηγέτης με την μακρινή καταγωγή από την Κύμη Ευβοίας και την Τροία (ομηρικό Ίλιον), ο χαμένος κρίκος του ιωνικού αποικισμού στην Κορέα και την Ιαπωνία (Άπω Ιωνία).

ΥΠΕΡ: ξέρει το κουμπί του Έλληνα.

ΚΑΤΑ: αργεί πολύ να το ενεργοποιήσει.

7. Ευάγγελος Αμπέρντωφ

Όλες οι παραπάνω σοβαρές υποψηφιότητες αποσύρθηκαν μπροστά στην ορμή της δικής του. Αναμένεται να λάβει άνω των 300 βουλευτικών ψήφων κατά την διαδικασία προεδρικής εκλογής ακόμα κι αν δεν προταθεί από κανένα κόμμα. Κοινώς, θα κάνει ντου στην αίθουσα του κοινοβουλίου φορώντας βατραχοπέδιλα και χίπστεροκουρελού.

Ραντεβού στα Παυλοπουλάδικα, φίλες μου!

Bonus track (εκ της σύνταξης): Και ο Φώτης κύριε?

Κάτι τέτοιες στιγμές που όλοι δείχνουν να τον έχουν ξεχάσει, η σκέψη μας πάει -που αλλού; – στον Φώτη τον Κουβέλη. Τι να κάνει τώρα; Που να βρίσκεται; Να ακούει άραγε grindcore και thrash metal όπως του αρέσει και να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους χαρτνκοράδες φίλους του που του στέλνουν sms «Δεν θα γίνεις ΠουτουΔου ποτέ Φώταρέ, Φωταρεεε»…


Πηγή: Αθυροστομίξ

Του άξιζε πάντως του Φώτη να γίνει Πρόεδρος, να τα λέμε αυτά. Αλλά ας είναι. Η υψηλή πολιτική είχε άλλα σχέδια. Ο Φώτης θα μείνει με εμάς. Με τη μουσική μας, τους καυγάδες μας, τα μεθυσμένα βράδια στο An, το καγκελάκι στη Στουρνάρα, τα τσίπουρα στο Στρέφη, τις μπαρότσαρκες στο Μεταξουργείο.. Ίσως είναι καλύτερα έτσι… Μαζί σου Πρόεδρε

Πηγή: toperiodiko.gr

Tags: πρόεδρος της δημοκρατίαςΠροκόπης ΠαυλόπουλοςΑλέξης Τσίπρας
Keywords
Τυχαία Θέματα