Απόφαση Δ.Σ ΕΔΙΠ για τις απολύσεις στη Μέση Εκπαίδευση

Ανακοινώσεις

Απόφαση Δ.Σ ΕΔΙΠ για τις απολύσεις στη Μέση Εκπαίδευση

Κέρκυρα 12-7-2013

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και καταδικάζει απερίφραστα την αυθαίρετη κατάργηση τριών ολόκληρων τομέων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Μετά το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση και την παρωδία του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», η κυβέρνηση των «προληπτικών επιστρατεύσεων»

των εκπαιδευτικών «αποφασίζει και διατάζει» το μαύρο στη δημόσια εκπαίδευση οδηγώντας 2.500 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων αλλά και καθηγητές της Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας στην ανεργία και την εξαθλίωση και 21.000 μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης που θέλουν να ακολουθήσουν τις παραπάνω ειδικότητες στα ιδιωτικά ΙΕΚ, στα οποία θα πρέπει να καταβάλλουν δίδακτρα. Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση διαλύει το δημόσιο σχολείο παραχωρώντας το βορά στον ιδιωτικό τομέα και καταρρακώνει το κύρος και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου καταδικάζει τις αντι-συνταγματικές και παράνομες απολύσεις και διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών. Η στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης δεν προϋποθέτει απλώς ότι «κανείς δεν περισσεύει» αλλά επιπλέον, επιτάσσει νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα η ΕΔΙΠ συμπαρίσταται στους αγώνες όλων των εκπαιδευτικών ενώσεων για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

O Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κ. Αγγελάκος Φωτεινή Βάκη

Tags: απολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα