Αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης της 31/10

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου – συγκέντρωση κατά μέτρων 3ης αξιολόγησης: Να οργανωθεί στις 9 Νοεμβρίου στην Καμάρα, στις 6.30 μ.μ. από κοινού με τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε, άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και άλλες συλλογικότητες συγκέντρωση για να μην περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και για ανατροπή της πολιτικής τους με αγώνα διαρκείας. (έκδοση αφίσας και ανακοίνωσης).

Γενική

Συνέλευση της ΕΛΜΕ : Τρίτη 14/11, στις 7.00 μ.μ., 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης. Θέματα: Νέο Λύκειο – 3η αξιολόγηση /συνέπειες – αξιολόγηση εκπαιδευτικών – Λειτουργία σχολείων – αναπληρωτές/ διορισμοί /άλλα προβλήματα – μισθοί – σύνταξη, κ.ά.

Πολυτεχνείο 2017 : Ο εορτασμός της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 μας καλεί να τον τιμήσουμε όχι με τις δάφνες ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά αντλώντας γνώση για τη δύναμη που χρειαζόμαστε στους αγώνες του σήμερα. Έκδοση ανακοίνωσης και αφίσας για συμμετοχή στην πορεία του πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Η πρόταση του ΙΕΠ για το πρόγραμμα της Β΄ τάξης του «νέου Λυκείου» : Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με βάση τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος σε συνεδρίασή του (19/9) έχει απορρίψει το σχέδιο της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο που στοχεύει σε λιγότερη γνώση, λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερα σχολεία, με περισσότερες εξετάσεις και μεγαλύτερη πρόσδεση με το σύστημα πρόσβασης. Σήμερα απορρίπτει και την πρόταση του ΙΕΠ για το πρόγραμμα της Β΄ τάξης που συνθέτει την εικόνα του νέου Λυκείου στην ίδια κατεύθυνση.

Για τους Τούρκους απεργούς πείνας : Συνεχίζουμε τη συμπαράστασή μας στους Τούρκους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας. Ήδη απελευθερώσανε το SEMIH OZAKCA, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας ενόψει και της δίκης της ΝURIYE CULMEN που γίνεται στις 17/11. Το Δ.Σ. αποφάσισε να οργανώσει τις επόμενες μέρες παράσταση στο προξενείο της Τουρκίας από κοινού με άλλα σωματεία, να πραγματοποιήσει από κοινού με τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους Π.Ε. και με την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» εκδήλωση – συζήτηση και να δώσει ενισχύσει στην Επιτροπή Αλληλεγγύης το ποσό των 150 Ευρώ για να καλυφτούν τα έξοδα που κάνουν με τις δραστηριότητες αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Επιμόρφωση συναδέλφων των Τεχνικών Ειδικοτήτων ΔΕ01 και ΤΕ01 με οικονομική επιβάρυνση: Έκδοση ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ για την απαράδεκτη ρύθμιση οι συνάδελφοι να πληρώνουν για την επιμόρφωσή τους και να τεθεί το θέμα στις παραστάσεις με τις Διευθύνσεις. (θα σταλεί στα σχολεία)

Πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας: Να εκδοθεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ενάντια στην πρόταση – εισήγηση του ΙΕΠ για νομοθετική ρύθμιση της «παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας» που καταργεί τα πτυχία των καθηγητικών σχολών των Πανεπιστημίων και τα κατοχυρωμένα επιστημονικά και επαγγελματικά δικαιώματα. (θα σταλεί στα σχολεία)

Για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ : Έκδοση ανακοίνωσης για το ρεσιτάλ φιλοαμερικανισμού και παράδοσης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που επιδεικνύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. (θα σταλεί στα σχολεία)

Χωροταξική κατανομή μαθητών : Παράσταση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης την Πέμπτη 2/11.

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα