Αποδείξεις νέου τύπου: Έως και 40% το τελικό όφελος

Tweet

Νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει με την είσοδο του νέου έτους.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%.

Όλες οι συναλλαγές, για να έχουν "μπόνους" θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες αλλά και με φοροκάρτα ή «κάρτα αποδείξεων» όπως έχει ονομαστεί και από

το υπουργείο.

Το μέτρο θα ισχύσει σε πρώτη φάση στις ιατρικές υπηρεσίες (γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές) αλλά και στους δικηγόρους. Υπολογίζεται πως τα συνολικά οφέλη για τους φορολογουμένου θα είναι ανάμεσα σε 150 και 200 εκατ. Ευρώ.

Ο στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές και άλλοι.

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να προμηθευτούν τα ειδικά μηχανήματα υποδοχής των «φοροκαρτών» (POS) από το υπουργείο οικονομικών. Όσοι δεν θα έχουν θα πρέπει να δηλώνουν κάθε μέρα σε ειδική εφαρμογή του TAXIS τα στοιχεία του πελάτη τους όπως ΑΦΜ, αξία συναλλαγών, αριθμός αποδείξεων.

Με το νέο μοντέλο οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να συλλέγουν για παράδειγμα αποδείξεις από σούπερ μάρκετ ή αλυσίδες καταστημάτων που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις. Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο του 2014 και απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσουν οι φορολογούμενοι μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40% είναι οι συναλλαγές να έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα δηλαδή πιστωτική κάρτα, χρεωστική ή κάρτα αποδείξεων.

Tags: φορολογικά αποδείξειςφοροκάρτα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα