Αποχώρηση της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσ/νικης, κατά τη διάρκεια συνεδρίας του οικονομικού απολογισμού

Το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του από κοινού με την Ελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.), όπως ορίζει το καταστατικό, στις 26/6/2018 συζήτησε τον οικονομικό απολογισμό της ΕΛΜΕ για τη συνδικαλιστική χρονιά που διανύουμε μέχρι και τον Ιούνιο του 2018. Στη συνεδρίαση έγινε διαχειριστικός έλεγχος από τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. στα παραστατικά στοιχεία των εσόδων και εξόδων και στα τρία ταμεία της ΕΛΜΕ (τακτικό ταμείο, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες) και έλεγχος των βιβλιαρίων

της ΕΛΜΕ που αντιστοιχούν στα τρία ταμεία. Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε από το Δ.Σ. και από την Ε.Ε. της ΕΛΜΕ όπως τον αποστέλλουμε στα σχολεία μαζί με τα στοιχεία των βιβλιαρίων.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα τον οικονομικό απολογισμό της ΕΛΜΕ, τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. και στην Ε.Ε. αποχώρησαν από τη συνεδρίαση αρνούμενοι να υλοποιήσουν τις καταστατικές τους υποχρεώσεις : συμμετοχή σε κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. και Ε.Ε / άρθρο 24, παράγραφος 4 και διαχειριστικός έλεγχος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ / άρθρο 25, παράγραφος 1 και 2. Η μη υλοποίηση από τη ΔΑΚΕ των καταστατικών της υποχρεώσεων όχι μόνο αποδεικνύει τη βαθιά αντιδημοκρατική πρακτική της, αλλά και την απαράδεκτη επιδίωξή της να χρησιμοποιεί τα οικονομικά της ΕΛΜΕ για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ιδιαίτερα θέλουμε να σημειώσουμε τη στάση του μέλους της ΔΑΚΕ στην Ε.Ε. ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να παραλάβει τη γραπτή πρόσκληση του Δ.Σ προς τα μέλη της Ε.Ε. να παρευρεθούν στην κοινή συνεδρίαση, αλλά και συμπεριφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο προς τα μέλη του Δ.Σ. και την πρόεδρο του Δ.Σ., αρνούμενος να της επιτρέψει να εισηγηθεί για τα οικονομικά της ΕΛΜΕ και αποχώρησε.

Το Δ.Σ. συζήτησε την αποχώρηση των μελών της ΔΑΚΕ από τη συνεδρίαση και αποφάσισε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, καθώς και να καλέσει την παράταξη της ΔΑΚΕ να υλοποιεί τις υποχρεώσεις της για τα οικονομικά της ΕΛΜΕ, όπως περιγράφονται στο καταστατικό.

Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα