Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό

Tweet

Από την ερχόμενη Δευτέρα (14 Ιουλίου) το μεσημέρι ξεκινά η διαδικασία στον ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων όσων δικαιούνται και θέλουν να συμμετάσχουν στον κοινωνικό τουρισμό.

Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να σπεύσουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση μέχρι το μεσημέρι της 11/8/2014.

Το Πρόγραμμα αφορά επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 15/9/2014 έως την 31η/8/2015

σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (oaed.gr) γι’ αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 130.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Για τους δικαιούχους βασικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα βιβλιάρια ασθενείας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Tags: κοινωνικός τουρισμόςΤουρισμός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα