Από ιδιοκτήτες, ενοικιαστές των σπιτιών τους όσοι χρωστούν σε τράπεζες

Tweet

Ένα σχέδιο σοκ εξετάζουν οι ελληνικές τράπεζες αναφορικά με τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια χιλιάδων ελλήνων πολιτών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, όσοι χρωστουν στις τράπεζες από ιδιοκτήτες των ακινήτων τους θα μετατραπούν σε…ενοικιαστές.

Πιο απλά το ακίνητο θα περιέλθει στην κατοχή

της Τράπεζας, ο δανειολήπτης εξακολουθεί να αποπληρώνει το ενοίκιο αντί για δόση του δανείου και όταν αποπληρωθεί το δάνειο η κυριότητα θα επανέλθει στην κατοχή του. Κάτι σαν πρακτική πώλησης και επαναμίσθωσης (sales and lease back) κατά τα πρότυπα της Ισπανίας.

Οι τράπεζες επεξεργάζονται τα σχετικά προγράμματα ενόψει και της προοπτικής σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών στα ακίνητα, που αναμένεται να δημιουργήσει εκρηκτικό πρόβλημα στα νοικοκυριά που κάνουν σήμερα χρήση της προστασίας.

Το θέμα της σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών αναμένεται να αποτελέσει σημείο σκληρής διαπραγμάτευσης και η πρόταση που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση προβλέπει τρία κριτήρια. Το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, την πενταετή προστασία του ακινήτου και την αντικειμενική του αξία.

koutipandoras.grTags: ακίνητατράπεζες Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα