Απλήρωτοι αναπληρωτές ΕΣΠΑ ΔΕ: Τα δανεικά έχουν τελειώσει. Τα όρια μας έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Tweet

​Μετά από 5 μήνες ανεργίας προσληφθήκαμε ως αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ "Διερεύνηση των παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο - Λύκειο - ΕΠΑΛ) - Άξονας Προτεραιότητας 1". Σε 3 ημέρες βρεθήκαμε στην θέση μας, ανατρέποντας και εγκαταλείποντας σπίτι και την όποια δουλειά είχαμε ( που οι περισσότεροι δεν είχαμε)

Στα σχολεία που τοποθετηθήκαμε καλύψαμε κενά που υπήρχαν από την έναρξη του σχολικού έτους ακόμα

και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, 6 Δεκεμβρίου 2014. Καλύψαμε κενά όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα.

Με μόνο κίνητρο το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια και την αγάπη για την δουλειά μας, δίνουμε μάχη στις αίθουσες για να καλύψουμε την ύλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάτι που συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους της σύμβασης.

Αυτά από την δική μας πλευρά. Από την άλλη, αυτή του εργοδότη του Υπουργείου Παιδείας και ΙΕΠ τα πράγματα έχουν αλλιώς.

Τρεις μήνες σχεδόν μετά την πρόσληψη μας:

1. Ενημερωθήκαμε για το κείμενο της σύμβασης την οποία και υπογράψαμε αυτή την εβδομάδα.

2. Η υποχρέωση μας για την συμπλήρωση ερωτηματολογίου την μάθαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε καμμία ενημέρωση για να μπορέσουμε να το συμπληρώσουμε σωστά.

3. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου συνδέεται με την πληρωμή μας. Οι περισσότεροι μπαινοβγαίναμε στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ για να το συμπληρώσουμε. Καθημερινά δινόταν αναβολή στην έναρξη και αφού παρουσιάστηκαν τα ερωτηματολόγια δεν έδιναν απόδειξη κατάθεσης του.

4. Δεν έχει γίνει ούτε κινηθεί μέχρι σήμερα καμμία διαδικασία αναγνώρισης προυπηρεσίας, μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων σπουδών για την μισθολογική μας κατάταξη.

5. Παραμένουμε ουσιαστικά απλήρωτοι, και κανένας δεν απαντά στο ερώτημα πότε θα πληρωθούμε, ενώ οι υποχρεώσεις μας τρέχουν.

Τα όρια μας έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Τα δανεικά έχουν τελειώσει.

Οι υποχρεώσεις μας σε τράπεζες, λογαριασμούς μας πνίγουν καθημερινά.

Μπορεί κάποιος να δώσει λύση στο θέμα μας.

Αναπληρωτής Δευτεροβάθμιας ΕΣΠΑ ΠΕ04

Ευχαριστώ.

Tags: ΕΣΠΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα