Απίστευτο: Ως έμπορο ηρωϊνης παρουσιάσαν 25χρονο με νοητική στέρηση που είχε 2,5 κιλά καφεϊνη

Tweet

Στην Ελευθεροτυπία της Κυριακής, γίνεται γνωστό από κρατικά έγγραφα, πως αστυνομικοί στην Λάρισα παγίδευσαν 25χρονο με νοητική στέρηση και τον παρουσίασαν σαν έμπορο ηρωϊνης, ενώ αυτό που είχε στην κατοχή του ήταν 2,5 κιλά καφεϊνη.

Όπως αναφέρουν έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσιάζει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

, το γεγονός της σύλληψης του 25χρονου προσέφερε σπουδαία υπηρεσία στη Δημόσια Ασφάλεια και προκάλεσε εκτενή σχόλια του κοινού και των ΜΜΕ υπέρ της Αστυνομίας γενικότερα".

Σπουδαία υπηρεσία να μπερδέψεις τα 2,5 κιλά καφέ με ηρωϊνη

Το έγγραφο του Γενικού Χημείου του κράτους γράφει:

"Πέντε (5) συσκευασίες από αλουμινόχαρτο και εξωτερική πλαστική συσκευασία...Πρόκειται για σκόνη στην οποία δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών. Ανιχνεύθηκαν καφεϊνη και παρακεταμόλη, ουσίες που δεν υπάγονται στις παραπάνω διατάξεις...".

Δηλαδή το έγγραφο λέει ότι 15 ημέρες μετά τη σύλληψη και της ανεύρεσης της ηρωϊνης, το απόλυτα αρμόδιο όργανο του κράτους βεβαιώνει πως δεν υπήρχαν ναρκωτικά αλλά άλλες ουσίες, νόμιμες.

Στις 18 Ιουνίου του 2012 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας αναφέρει:

"Να αποφυλακισθεί ο... διότι όπως προκύπτει από το με αριθμ. 2289/7-6-2012 έγγραφο του Γενικού Χημείου του Κράτους, έπειτα από την αποστολή δείγματος από την ανευρεθείσα ποσότητα προς ανάλυση, δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3459/2006, αλλά μόνον καφεϊνη και παρακεταμόλη, ήτοι ουσίες που δεν υπάγονται στις παραπάνω διατάξεις".

Ουσιαστικά. η Εισαγγελία δικαιώνει τον νεαρό.

Τούτο όμως δεν έχει σημασία, καθώς με δικό της έγγραφο η Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας στις 10 Ιουνίου του 2013 στέλνει τον νεαρό να δικαστεί για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών! Ήτοι, με την αρχική κατηγορία!

Πληροφορίες Ελευθεροτυπία της Κυριακής

Tags: Λάρισαναρκωτικά Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα