Απεργία πείνας ξεκινάει η Ιρανή που φυλακίστηκε επειδή ήθελε να δει αγώνα βόλεϊ

Tweet

Μια νεαρή Ιρανοβρετανή συνελήφθη στην Τεχεράνη επειδή συμμετείχε σε μία κινητοποιήση γυναικών οι οποίες ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας.

Η 25χρονη παραμένει σε κράτηση επι 100 ημέρες, με τoν αξιωματούχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης να τονίζει πως η κράτησή της

δεν συνδέεται πλέον με τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Η Ιρανοβρετανή ξεκινά απεργία πείνας σύμφωνα με την μητέρα της Σούζαν ΜΟσταγιάνβ που δήλωσε στη σελίδα της στο Facebook την περασμένη Κυριακή, πως η κόρη της αποφάσισε την Τετάρτη να σταματήσει να δέχεται τροφή.

«Λέει ότι ανέχθηκε αρκετά την αβεβαιότητα έπειτα από 100 ημέρες. Δεν θα αγγίξω τροφή μέχρις ότου η Γκοντσέχ να σταματήσει την απεργία πείνας», πρόσθεσε η μητέρα της νεαρής κρατούμενης.

Η οικογένεια της Γκοντσέχ έχει αρχίσει εκστρατεία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την απελευθέρωσή της και έχει απευθυνθεί στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για βοήθεια.

«Από κάποια στιγμή και μετά σταμάτησαν να την ανακρίνουν, όμως συνεχίζεται η κράτησή της», υπογράμμισε η Μοσταγιάν, η οποία είχε αρχικά αποφασίσει να παραμείνει σιωπηλή «επί 82 ημέρες προκειμένου η αθώα κόρη μου να επιστρέψει σπίτι της».

«Όμως δεν επέστρεψε και πλέον η ζωή και η υγεία της βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν θα παραμείνω πια σιωπηλή», κατήγγειλε.

Tags: Ιράν Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα