Απάντηση σε συκοφαντική και μισαλλόδοξη καταγγελία, του Ανδρέα Κότσιφα

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Ανδρέας Κότσιφας
Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Απάντηση σε συκοφαντική και μισαλλόδοξη καταγγελία.
Στις 22/05/12 κυκλοφόρησε καταγγελία από την εκπρόσωπο της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΡΣΥ και μέλος του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εις βάρος μου. Στην καταγγελία διατυπώθηκαν ανυπόστατες και ψευδείς
κατηγορίες για αντικαταστατική συμπεριφορά και για βίαιη και πραξικοπηματική διακοπή συνεδρίασης (16/5/12) του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Η Κατηγορία για διακοπή του ΔΣ είναι εκτός πραγματικότητας και υπηρετεί την συνειδητή επιδίωξη της καταγγέλλουσας για συκοφάντηση του ΔΣ με προφανή στόχο την απαξίωση της ένωσης (ΕΛΜΕ). Η συνεδρίαση του ΔΣ στις 16/5/12 έγινε με μερική απαρτία (παρόντα αρχικά 4, στη συνέχεια 5 από τα 7 μέλη) και ολοκληρώθηκε μετά τη συζήτηση όλων των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης (Η.Δ.). Η λήξη της ήταν αυτονόητη συνέπεια της εξάντλησης των θεμάτων της Η.Δ.. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει διακοπή της συνεδρίασης και μάλιστα «βίαιη και πραξικοπηματική». Η καταγγελία για «βίαιη και πραξικοπηματική διακοπή» είναι ανεξήγητη. Ερμηνεύεται μόνο από το γεγονός ότι ως χαρακτηρισμός είναι προσφιλής και οικείος στην καταγγέλλουσα λόγω ιδεολογικής συγγένειας με ολοκληρωτικά πολιτικά μορφώματα.
Η καταγγελία για «αντικαταστατική» συμπεριφορά, σχετικά με τη σύγκλιση του ΔΣ, δείχνει πλήρη άγνοια του καταστατικού. Ο καταγγελτικός οίστρος της εκπροσώπου της ΑΡΣΥ δεν της επέτρεψε να διαβάσει το καταστατικό της Β΄ΕΛΜΕ, το οποίο προβλέπει ρητά ότι τα θέματα που συζητούνται στο Δ.Σ. περιέχονται στην Η.Δ. η οποία κοινοποιείται στα μέλη του δύο (2) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν (άρθρο 13). Η σύνταξη της Η.Δ. γίνεται από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ με την υποχρέωση έγκαιρης κοινοποίησης της στα μέλη του Δ.Σ. Η συζήτηση θεμάτων εκτός Η.Δ., που επεδίωκε η καταγγέλλουσα, πράγματι, θα ήταν αιφνιδιαστική και δόλια ενέργεια (πραξικόπημα), από τον πρόεδρο και τα παρόντα μέλη του ΔΣ, σε βάρος των απόντων από τη συνεδρίαση.
Ουδέποτε, στη θητεία μου ως πρόεδρος, το ΔΣ συζήτησε θέματα εκτός Η.Δ.(χωρίς τη συμφωνία όλων). Ποτέ, στις πολλές απουσίες της καταγγέλλουσας, δεν εισήχθη για συζήτηση θέμα εκτός Η.Δ.. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναβλήθηκαν συνεδριάσεις, με απόφαση του Δ.Σ., για να διευκολυνθούν οι απόντες (και η ίδια) να προσέλθουν. Επίσης, δεν υπήρξε πρόταση για συζήτηση κάποιου θέματος από οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ που δεν ικανοποιήθηκε, ακολουθώντας πάντα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα email των μελών του ΔΣ και το βιβλίο πρακτικών της ΕΛΜΕ. Όσον αφορά τα θέματα που έθεσε η καταγγέλλουσα συζητήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ στις 23/5/12, που συγκλήθηκε με τους κανόνες δημοσιότητας που επιβάλλει το καταστατικό και οφείλω πιστά να τηρώ.
Η καταγγέλλουσα, αν διάβασε το καταστατικό και προέβη σε καταγγελία τότε πρόκειται γι
Keywords
Τυχαία Θέματα