Απάντηση για τις 10 πιο διαδεδομένες γλώσσες στον πλανήτη

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

A.P.E.L.F.

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύσατε στο σάιτ, ως προς την κατάταξη-χρήση των γλωσσών ανά τον κόσμο ,μένουμε κατάπληκτοι από το γεγονός της απουσίας της γαλλικής γλώσσας.

Σας πληροφορούμε, λοιπόν βάσει επίσημων στοιχείων ότι περιλαμβάνεται ανάμεσα στις κύριες γλώσσες επικοινωνίας στον πλανήτη. Αν και χρησιμοποιείται λιγότερο από την κινεζική αποτελεί μαζί με την αγγλική, τη μόνη γλώσσα που είναι παρούσα σε όλες τις

ηπείρους. Είναι η μητρική γλώσσα 80 εκατομμυρίων ανθρώπων στη γη - γεγονός που την κατατάσσει ενδέκατη σε σύνολο 2000 γλωσσών- και περίπου 180 εκατ. την χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα. Με βάση επίσημα στοιχεία 262 εκατ. την χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν. Ίσως ο συντάκτης της έρευνας δεν γνωρίζει το εύρος της γαλλικής γλώσσας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ομιλείται και γράφεται   στην περιοχή του Κεμπέκ στον Καναδά και στην Γενεύη (Ελβετία) και είναι η επίσημη -μητρική γλώσσα στο Βέλγιο , Λουξεμβούργο, Μονακό.

 

Επίσης, η γαλλική αποτελεί την επίσημη διοικητική γλώσσα στις χώρες της Αφρικής όπως Κογκό, Μαυριτανία, Τσαντ, Ακτή του Ελεφαντοστούν και Μαδαγασκάρη. Σημειώνουμε  επίσης, ότι στην Μοζαμβίκη, Αγκόλα, Βιετνάμ, Λάος , Καμπότζη, Αλγερία και Μαρόκο η διδασκαλία της είναι προνομιούχα κατ’ επέκταση αποτελεί τον βασικό κώδικα επικοινωνίας.

 

Να μην ξεχνάμε  όμως ότι είναι η επίσημη διπλωματική. Όπως τα αγγλικά, παραμένουν γλώσσα εργασίας των διεθνών οργανισμών στην Ευρώπη καθώς και στην Αφρική. Είναι η μία από τις δύο γλώσσες εργασίας των Ηνωμένων Εθνών και η μόνη παγκόσμια γλώσσα των ταχυδρομικών υπηρεσιών! Στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, η γνώση της γαλλικής είναι συνυφασμένη με την Ενωμένη Ευρώπη: οι τρεις πρωτεύουσες της – Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο – είναι γαλλόφωνες και στους θεσμούς της ΕΕ είναι γλώσσα εργασίας με την αγγλική.

 

Πέρα από τα αριθμητικά δεδομένα, έρευνες που διεξήχθησαν σε πολλές χώρες αποδεικνύουν ότι η γαλλική διατηρεί τη θετική εικόνα μιας γλώσσας χρήσιμης, απαραίτητης σε ορισμένους επαγγελματικούς τομείς, αλλά επίσης μιας γλώσσας αδιάρρηκτα συνδεδεμένης με αξίες, με έναν πολιτισμό, με κοινωνικά προγράμματα καθολικής εμβέλειας. Είναι αναγνωρισμένη ως η μεγάλη γλώσσα του πολιτισμού. Αυτό ακριβώς το καθεστώς, θεμελιώνει τη διάδοσή της ανά τον κόσμο, την παρουσία της στα εκπαιδευτικά προγράμματα και την διδασκαλία της. Ο αριθμός των μαθητών και φοιτητών που μαθαίνουν ή σπουδάζουν Γαλλικά στο εξωτερικό υπολογίζεται σε 82,5 εκατομμύρια.

 

Για του λόγου το αληθές σας προτείνουμε μερικά σάιτ από τα οποία μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες αν και υπάρχουν και δεκάδες άλλα τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα