Αντλίες νερού κατά διαδηλωτών στην Τουρκία

Tweet

Αντλίες νερού χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας πριν από λίγο, εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που έγινε γνωστό σήμερα για τον δήμο της Άγκυρας.

Οι διαδηλωτές, υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι η επανεκλογή του κυβερνητικού ισλαμιστή

δημάρχου της τουρκικής πρωτεύουσας Μελίχ Γκιοκτσέκ είναι αποτέλεσμα νοθείας και παρατυπιών και ότι πραγματικός νικητής είναι ο υποψήφιος που στηρίζεται από το κεντροαριστερό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, Μανσούρ Γιαβάς. Η διαφορά σύμφωνα με την καταμέτρηση ήταν στο 0.91% ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα με το CHP να συγκεντρώνει συνολικά το 43.76 τοις εκατό των ψήφων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «κλέφτη Ταγίπ», αναφερόμενοι στον Τούρκο πρωθυπουργό, καθώς και «ΑΕΣ είμαστε μαζί σου».

Στις εκλογές της Κυριακής, το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα διατήρησε τα υψηλά ποσοστά του και τη δημαρχία των δύο πολιτικών και οικονομικών κέντρων της χώρας, Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

Tags: Τουρκίαεκλογές Τουρκίακινητοποιήσεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα